Nagyot drágul idén a luxus Horvátországban

Ezt olvasta már?

A bérelhető luxusvillákra mindig nagy az igény, de idén mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki csúcskategóriás szállást foglalna.

Decembere óta telítődnek a foglalási naptárak, elsősorban az osztrák turistáknak köszönhetően, akik mellett a britek is nagy részt vállalnak a luxusüdülésekből, a németek viszont az idén a szokásosnál nagyobb számban választják Görögországot. Egyre többen érkeznek viszont Európán kívülről.

Az egyik luxusutazási iroda adatai szerint az idén biztosított szállások felében hét éjszakát töltöttek el a vendégek, a németek nyaralnak a legtovább, körülbelül tíz napot, a turisták pedig Isztrián töltik el a legtöbb időt a horvát régiók közül.

Isztriára és a Kvarner-öböl térségébe többnyire németek és osztrákok foglalnak szállást,

a messzebbről érkező európaiak, például a britek viszont inkább repülővel jönnek és Splitben szállnak le, ahonnan továbbindulnak a környékbeli dalmát falvakba.

Horvátországban drágulásokat okozott az euróra történő átállás is, de ezzel együtt is érdemes nyaralást tervezni a szomszédba, például erre az öt helyre.

(Forrás: Total Croatia News, képek: Getty Images)

drágulás | luxus | luxusvilla | Horvátország

FOLYTASD EZZEL

Pénteken több reptéren is leáll a közlekedés

Kiderült, pontosan hány milliárd forint ment el tavaly járványügyi intézkedésekre: egészen hihetetlen adatokat közölt Kína

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában