Beaver Café: tökéletes kávélelőhely és otthonos hangulat Balatonalmádiban

Ezt olvasta már?

Mindenki odalesz érte

Pakolj mellé egy jóféle tormát vagy uborkát

Hirdetés

Pontosan egy éve nyitott meg Balatonalmádiban egy nagyon kedves kis kávézó, ami hiánypótlónak számít a városban. A Beaver Caféba azonban nemcsak a minőségi kávé és a jó koktélok miatt járnak a vendégek, hanem a tulajdonos által teremtett jó hangulat miatt is.

Hirdetés

Czimmer Balázs amúgy nem balatoni, Hódmezővásárhelyről származik, innen a játékos név: Beaver (azaz hód) kávézó. Amikor ezt meghallottam, azonnal tudtam, hogy ez rossz hely biztosan nem lehet. Hát még amikor beléptem, és megláttam a kávézó közepén álló hatalmas, piros épített motort – pedig ha valami távol áll tőlem, akkor az a motoros világ. A hangulat és Balázs kedves hozzáállása viszont azonnal átjött. 

Fotó: Mudra László

Ahogy az is, hogy a Beaver egy igazi családi hely. A kávézót Balázs a testvérével együtt nyitotta, a motort apukája készítette dekoráció gyanánt, a belső dizájnért az anyukája, a grafikáért pedig a barátnője felelt. Mindenki beletette tehát a tudását, és az eredmény nem is maradt el: egy nagyon kedves hely született Almádiban, a Tulipán udvarban. Errefelé egyébként egész jó kis gasztrovilág alakul: itt található Veganeeta étterme, és itt nyit hamarosan új kirendeltséget a Szó ami Szó pékség és cukrászda is. 

Fotó: Mudra László

Balatonalmádi új hulláma

Balázs gyerekkorában sokat nyaralt Balatonalmádiban a nagyszüleinél, és egy ideje már fontolgatja, hogy ideköltözik. Mint ahogy azt is, hogy kávézót nyit. Végül két legyet ütött egy csapásra: megnyitotta ugyan a kávézót, de a Balaton mellett. A barista tanfolyamot amúgy Szegeden végezte, több versenyen is részt vett, és régóta nagy megszállottja a kávénak. A Beaverben azonban nem csak az újhullám megszállottjait várja, hiszen mindig egyszerre kétféle kávét tart – hogy a világos pörkölés hívei és a hagyományosabb ízek kedvelői is tudjanak kávézni nála. Az őrlőkben többnyire egy kevésbé visszafogottabb ízvilágú brazil kávét, és egy másik karakteresebb, savasabb specialty kávét találtok. A kínálat hetente változik, így a Beaver egyben arra is remek hely, hogy ismerkedjetek a kávék világával. Balázs a One Eleven pörkölővel dolgozik együtt. 

Fotó: Mudra László

Igazi beszélgetős hely lett a Beaver, nagyon jó hangulattal és szuper zenével, ahol a tulajdonos is mindig jelen van. Éppen ezért a helyiek is elég hamar ideszoktak. A Beaver aztán délután fokozatosan átalakul bárrá: Balázs ilyenkor kávé helyett long drinket kever. Nagyon széles a balatoni bor, a házi szörp és gyümölcslé kínálat. Egész nap el lehet tehát itt üldögélni.

Fotó: Mudra László

A Beaver nagy hiányt töltött be Almádiban, ahol nagy igény van az ilyen hangulatos helyekre az itt élők körében is. Nyáron pedig nem kérdés, hogy pörög a hely. Enni egyelőre nem sok mindent tudtok, főleg croissant szerepel a kínálatban (vajas, csokis és pisztáciás is, ami természetesen a legnépszerűbb), valamint mindennap másféle házi süti. Próbáljátok ki a Beavert, nemcsak nappal, hanem egy esti koktélra is! 

Beaver Café, 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor u. 2.

[wpgmza id=”3″ marker=”800″ zoom=”18″]

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában