Gyönyörű strand nyílt meg Manilában, csak éppen az egészségre káros – videó

Ezt olvasta már?

Mesterségesen előállított “fehérhomokos” strandot alakítottak ki a Manilai-öbölben. A partszakaszra máris rengeteg látogató érkezett, de a zúzalék veszélyes lehet az egészségre.

Megújult a Fülöp-szigetek fővárosának strandja: a Manilai-öböl korábban piszkos, szennyezett partszakaszát 398 millió pezóért (2,6 milliárd forint) megtisztították, és hófehér dolomitzúzalékkal töltötték fel. A hétvégi megnyitóra sok helybeli volt kíváncsi.

Látogatók fényképezkednek a megnyitás után (Kattintson a képre a galériáért!)Forrás: NurPhoto via AFP/Mohd Sarajan/NurPhoto/Mohd Sarajan

A koronavírus-járvány miatt a strandra egyszerre csak 70 látogatót engedtek be, de az alábbi videók tanúsága szerint akkora tömeg várakozott kívül, hogy a távolságtartás szabályait nem mindig sikerült betartani.

A strandot egyelőre csak hétvégenként nyitják meg a látogatókat a járvány miatt, de máris vannak bírálói. Maria Rosario Vergeire egészségügyi államtitkár-helyettes szerint az ABS-CBN NEWS-nak azt mondta, hogy az apróra zúzott dolomit a tüdőbe jutva légzési problémákat okozhat, a szemet is irritálhatja, ha pedig a gyomorba jut, hasmenést okozhat. Szerencsésnek nevezte ugyanakkor, hogy a járvány miatt most amúgy is kötelező a maszkviselet, ami a dolomitpor belélegzése ellen is véd.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában