Úszás: „Bántalmazott vagyok” – Szilágyi Liliána megrázó vallomása –

Ezt olvasta már?

D. Tóth Kriszta „Elviszlek magammal” című sorozatának szerda estétől megtekinthető felkavaró interjújában, valamint a vele egy időben posztolt Facebook-bejegyzésben az Eb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Szilágyi Liliána a nyilvánosság elé tárta: édesapja, a korábbi sokszoros magyar bajnok úszó, Szilágyi Zoltán gyermekkora óta bántalmazta őt „testileg, lelkileg, szexuálisan”.

Szilágyi Liliána (Fotó: Nemzeti Sport)


Hirdetés

A nyilvános Facebook-poszt így kezdődik:

„Bántalmazott vagyok.
25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után felállok, és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma, akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges.
Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által, akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadást kellett volna, hogy kapjam.
Bántalmazott az apám.
Testileg. Lelkileg. Szexuálisan.
Gyermekkoromtól kezdve.”

A teljes posztszöveg az alábbi beágyazásban olvasható el.

A D. Tóth Krisztának adott interjúban a 25 esztendős úszó elmondta: 12 évesen határozta el, hogy megrázó történetével egyszer a nyilvánosság elé áll, és 2016 óta mentálisan készült a mostani megszólalásra, amely előtt ügyvédek, pszichológusok, kommunikációs szakemberek is a segítségére voltak.

Mint mondta: nem a bosszúvágy vezérli, hanem leginkább az, hogy bátorítást adjon a hasonló megaláztatásokat átélő, azokat magukba fojtó embereknek, illetve hogy – bár története elsősorban családi – hozzájáruljon ahhoz, hogy a bántalmazás ne legyen elfogadott „motivációs eszköz” a sport világában.

AZ INTERJÚ ITT TEKINTHETŐ MEG!

[embedded content]

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában