Meglepően jól teljesít a francia ipar, a szolgáltatószektor még mindig nincs kint a vízből

Ezt olvasta már?

A feldolgozóipari index 58,8 pontra emelkedett februárban a márciusi 56,1 pontról Franciaországban, azaz a szektor szereplőinek helyzete minimálisan javult. Az elemzők ennél sokkal kisebb javulásra, 56,5 pontos indexre számítottak.

A szolgáltatószektor helyzete azonban továbbra is kedvezőtlen, bár az előző hónaphoz képest most magasabb szinten áll a bmi, még mindig a növekedési határvonalnak számító 50 pont alatt áll az index, a szektor szereplőinek teljesítménye további visszaesést vetít előre.

A járvány második hulláma elsősorban a szolgáltatószektort érintette, amely ősz óta nem tudott magára találni a korlátozó intézkedések miatt, és jelenleg is 50 pont alatti bmi-t közölt a Markit. Az ipar teljesítménye előzetesen a globális alkatrészhiány miatt volt kérdéses, a szektorban ugyanis inkább kínálati oldali problémák vannak.

Fontos elmondani, hogy a bmi-adatok sokszor eltérnek a hónapokkal később közölt tényadatoktól, hiszen az indexet vállalati felmérés alapján készítik, így kevésbé pontos és nem vonhatunk le egyértelmű következtetést belőle. A szolgáltatószektor és az ipar közti jelentős eltérés viszont kifejezetten szemléletes.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img