Átlátszó falú nyilvános vécéket adtak át Tokióban – videó

Ezt olvasta már?

Meglepő megoldással állt elő egy japán tervező: átlátszó faló nyilvános vécéket álmodott Tokió közparkjaiba. A kukkolóknak azonban csalódniuk kell.

Amikor az ember bemegy egy nyilvános a vécébe, a legutolsó, amit szeretne, hogy kívülről meglessék. Így első látásra kevesen fogják csak használni azokat az átlátszó falú mosdókat, amelyeket nemrég adtak át Tokió Sibuja városrészében – írja a Matador Network. A tervezője azonban épp ellenkező véleményen van: ha valaki látja, milyen tisztaság fogadja, szívesebben lép be oda.

A látszólagos ellentmondást az okosüveg alkalmazása hivatott feloldani. Az átlátszó falak ugyanis automatikusan elhomályosulnak, amint egy vendég bezárja az ajtót. Az alábbi videón ez használat közben is látható.

Az átlátszó nyilvános vécéket a Nippon Alapítvány szervezésében állították fel a japán főváros közparkjaiban, és Sigeru Ban tervezte őket. Az új mosdók természetesen hozzák azokat az extrákat, amelyet más japán vécékben megszokottak (például a fűthető vécékagylóba beépített mosó, szárító eszközök), de látványosságnak sem utolsók, különösen esti kivilágításban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img