U21-es Eb: Meg kell védenem a játékosaimat – Gera – NSO

Ezt olvasta már?

Elkezdődött a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 3–0-ra kikapott a jó erőkből álló Németországtól. A találkozó után védelmébe vette játékosait Gera Zoltán szövetségi edző, akinek még az ellenfél trénere is mondott a meccs után néhány bátorító szót. A győztes csapat duplázója, Ridle Baku szerényen a csapategységet emelte ki, míg Szendrei Norbert szerint a tempót össze sem lehetett hasonlítani a hazai élvonaléval.


Hirdetés

Gera Zoltán (balra) szerint játékosai mindent megtettek, hogy eltüntessék a különbséget (Fotó: Szabó Miklós)

A két gólt szerző Ridle Bakutól azt kérdezték a német újságírók, hogy vajon a teljesítményével felkelthette-e Joachim Löw szövetségi kapitány figyelmét?

„Az egész csapatot illeti a dicséret, nemcsak engem. Boldog vagyok, ez tényleg egy szuper gárda. Az első félidőben nem ment annyira, mert már régen voltunk együtt, meg kellett szoknunk egymást, de jól reagáltunk, és a szünet után jöttek a gólok. Az is fontos, hogy mi egyet sem kaptunk. Büszke vagyok mindenkire, készülünk a következő meccsre.”

Stefan Kuntz szövetségi edző szerint is a második félidőért illeti dicséret csapatát, az elsőben lassabban, körülményesen járatták a mieink ellen a labdát, de a szünet után folyamatosabb lett a játékuk. Azzal kapcsolatban, hogy Románia pontot szerzett Hollandia ellen elmondta: már a torna előtt is tudta, hogy a magyarok következő ellenfelének nagyon erős csapata van.

A mieink szövetségi edzője, Gera Zoltán kijelentette: csalódott az eredmény miatt.

„Szerettük volna eltüntetni a különbséget. Az első hatvan percben nagyon szervezettek voltunk, jól védekezett a csapat, miközben a németek dominánsan játszottak, nagy nyomás alatt voltunk, így labdaszerzések után nem hoztunk jó döntéseket. Erre számítottam, de azért az átmeneteknél többet vártam, több labdabirtoklásra, támadásra számítottam. Az első gól után pedig nagyon nehéz dolgunk volt, nem tudtunk kijönni a szorításból. Reális eredmény született. Meg kell védenem a játékosaimat, mert mindent megtettek, nem tehetek nekik szemrehányást. Többségük ilyen tempóban, ekkora nyomás alatt még nem játszott. Fiatal csapatunk van, nagy jövő előtt áll, nem ebből a mérkőzésből kell következtetni.”

Gera hozzátette: játékosainak is elmondta, hogy fel kell emelniük a fejüket.

„Kértem őket, beszéljék ki egymást közt, amit tapasztaltak. Ajándék, hogy itt lehetünk, ki kell élveznünk a következő két meccset. Fontos, hogy a játékosok hitét és önbizalmát megpróbáljuk feljebb emelni, el kell hinniük, hogy képesek vagyunk a sikerre.”

Az NSO Tv arról kérdezte: mit mondott neki az ellenfél edzője a mérkőzés után, akivel a szokottnál kicsit hosszabban diskurált.

„Egy-két bátorító szót, mert tudja, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Nagyon szimpatikus, úriemberhez méltó megnyilvánulás volt ez a részéről.”

A válogatott középpályása, Szendrei Norbert a 60. percig hitt benne, hogy kihúzhatják ikszre a meccset.

„Szervezetten védekeztünk, aztán szétestünk, ami nem fordulhat elő, kell, hogy legyen a csapatnak tartása.”

A Nemzeti Sport kérdésére reagálva elmondta: a meccs ritmusát össze sem lehet hasonlítani az NB I-ével.

„Nem volt egy olyan perc, amikor fújni tudtunk volna, abszolút más ritmus volt.”

Kérdésünkre válaszolva pedig elmondta: a szombati, románok elleni meccset három dolog miatt is várja, hiszen tudja, mit jelent az országnak, miközben a Budapest Honvéd játékosaként az új Bozsik Stadionban léphet pályára, ráadásul aznap lesz a születésnapja is…

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
A-CSOPORT
Magyarország–Németország 0–3 (0–0)
Székesfehérvár,
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. V: Cuadra Fernández (spanyol)
Magyarország:
Bese Balázs – Bolla B., Balogh Bo., Mocsi, Deutsch L. – Kata, Mezei (Kovácsréti, 77.) – Palincsár (Hinora, 60.), Szendrei N., Kiss T. (Skribek, 77.) – Szőke (Bíró B., 60.). Szövetségi edző: Gera Zoltán
Németország: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum ( I. Jakobs, 67.) – Baku, Dorsch (Janelt, 75.), A. Maier (S. Özcan, 75.) – Burkardt (Krüger, 67.) – Nmecha, M. Berisha (M. Klimowicz, 75.). Szövetségi edző: Stefan Kuntz
Gókszerző: Nmecha (61.), Baku (66., 73.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img