Meghalt a korábbi magyar bajnok kapus, aki Pelével és Sylvester Stallonéval is dolgozott együtt

Ezt olvasta már?

Életének 66. évében, december 18-án meghalt Hornyák Béla, az MTK és Győri ETO korábbi labdarúgója, a halálhírt a sportember családja tudatta az fővárosi egyesülettel.

Hornyák Béla az MTK–VM csapatában mutatkozott be az élvonalban 1976. szeptember 1-jén a Ferencváros ellen, ahol 4–1-re kikapott a csapata – derül ki a MTK közleményéből.

Rengeteget kaptam a klubtól, nagyon sokat tanultam és boldog voltam, hogy a csapathoz tartozhattam, de kár lenne tagadni, nem tudtam megvalósítani a hozzám fűzött reményeket. Igaz, voltak nálam jobbak is a keretben például Gáspár József vagy Brünyi Béla. Persze az ember így sem felejti el az első meccsét az NB I-ben, amikor olyan legendáktól, mint a Ferencváros Nyilasi Tiborjától kapott gólt. De hát Istenem, mégiscsak egy MTK-FTC meccsen védhettem, több mint 20 ezer néző előtt, húsz évesen

– idézte fel az MTK néhai játékosa egy régi interjújában.

Az elhunyt sportoló tagja volt az 1977–78-as idény bajnoki bronzérmes csapatának, ahogy a 1976-77-es idényben KEK-negyeddöntős együttesnek is. Később 1980-ban a Rába ETO együtteséhez igazolt. Az 1981–82-es idényben egy mérkőzésen lépett pályára és ezzel tagja lett a bajnokcsapatnak, annak ellenére, hogy idény közben a SZEOL AK-hoz szerződött, amellyel viszont kiesett az első osztályból. Aktív pályafutása után kapusedzőként dolgozott.

A filmrajongóknak is ismerős lehet a korábbi kapus, hiszen az 1973-as Régi idők focija című Sándor Pál filmben ő volt Sebestyén, a Csabagyöngye FC középcsatára, de elmondása szerint a Menekülés a győzelembe című filmben is szerepet kapott, amelyben olyan sztárokkal forgathatott, mint Pelé, Sylvester Stalone vagy Michael Caine.

Óriási élmény volt megint, azt ott vettük fel az MTK stadionjában, gyakorlatilag a munkahelyemen

– emlékezett vissza Hornyák Béla, aki szurkolóként is gyakran kijárt az MTK felnőtt csapatának mérkőzéseire. 

(via MTK)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img