5 fantasztikus vízparti strandétterem a Balatonnál, ahol egész nyáron jót ehetsz

Ezt olvasta már?

Mindenki odalesz érte

Pakolj mellé egy jóféle tormát vagy uborkát

Hirdetés

Néha nincs jobb a balatoni strandon, mint egy lángos, megrakva jó sok tejföllel – én legalábbis így szeretem, sajt nélkül. De ugyanennyire igénylem a minőségi, jó ételeket is. És bár szerencsére egyre több a jó étterem a Balatonnál, még mindig kevés az olyan hely, amelyik valóban vízparton van, és úgy lehet finomat enni, hogy közben a vizet is látjuk. Ezért most csak vízparti éttermekből válogattunk nektek.

Hirdetés

A nyári magazinunk mellékletében sok-sok izgi helyet gyűjtöttünk nektek össze, többek között a Dunakanyart, a Velencei-tavat és a Balatont is felzabáltuk. Ebben a cikkben most az öt kedvenc balatoni, vízparti éttermünket mutatjuk be, de a Balaton-térképünkön további, több mint 60 hely közül választhattok. 

A tavalyi év nagy kedvence volt nálunk a Fogas Bisztró, ami egy nagyon különleges halsütöde. Csodás példája annak, hogy a parton is lehet fantasztikus éttermet üzemeltetni, és nem kell a minőségből engedni. Kun Szilárd és családja tíz éve vette meg az alsóörsi strandon az Olíva Büfét, és két éve üzemeltetik a Fogast is, ami nevéből adódóan egy halbüfé. Szilárd azonban ennél jóval többet akart, és a tavalyi, hosszú karantént kihasználva felújították a helyet, majd megújult ételekkel, mint bisztró nyitottak újra, kizárólag halas fogásokkal. A büfé a strand és a parti sétány felől is megközelíthető, minden, ami az étlapon szerepel tehát kérhető a strandon ülve is. Ha többre vágytok a hekknél, és szeretitek a különleges halételeket, csak ide menjetek! (A bisztró belépő nélkül is látogatható!)

Fotó: Mudra László

Egy 1997-ben nyitott családi vállalkozás, ami azóta az egyik legjobb standétteremmé nőtte ki magát. A kínálat nagyon széles, a családi, magyaros receptek mellett egyre több az újhullámos, bisztró jellegű étel, de van hamburger és nem áll távol tőlük a barbecue műfaja sem. Ha csak egy lángost ennétek, akkor is érdemes hozzájuk fordulni, mert az is finom. (A bisztró belépővel látogatható!)

A keszthelyi strand megédesítője a családi vállalkozás keretében működő Vitorlás Bisztró. Az Ausztriából hazatérő házaspár remek helyet alkotott, és már több éve igen magas minőségben főznek a strandon. Gyümölcslevesük és túrógombócuk messze földön híres. De az étlap persze ennél jóval szélesebb: a bisztró, a magyaros és a street food ételek kedvelői is találnak majd maguknak valót. (A bisztró belépővel látogatható!)

A híres eperleves túrógombóccal. Fotó: Facebook/Vitorlás bisztró

Szikra Gabi és párja, Renczés Gábor hosszú fővárosi vendéglátózás után döntöttek úgy, hogy inkább a Balatonnál próbálnak szerencsét. Ki is béreltek egy pici helyiséget a fenyvesi szabadstrandon, azt hitték, nyugisan ellesznek, ehelyett egész nyáron özönlött a tömeg. A büfé akkora siker lett a gasztronómiailag kiéhezett déli parton, hogy messzi földről zarándokoltak hozzájuk a vendégek. Nem csoda, hiszen Gabi tényleg nagyon jól és ötletesen főz, a Konyhám mára szinte legenda lett. Idén egy kis lounge résszel is készültek, és nagyobb hangsúlyt helyeznek a grillételekre. (Az étterem a szabadstrandon van, így belépő nem szükséges!)

Angus marha tatár Fotó: Facebook

Példaértékű strandétterem Balatonakarattyán, ahol a nagyobb nyári forgalomban sem engednek a minőségből. A kínálat messze túlmutat a hagyományos strandfüféken, itt minden étel frissen készül, a vendég szeme előtt sütik a húsokat is. A napi ajánlatban is sok változatos étel szerepel, olaszos fogásaik pedig kiemelkedőek, sőt a pizza is teljesen vállalható. Kedvencünk a garnélás spagetti. (Az étterem belépővel látogatható!)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában