Becsületesen küzdött a tartalékos MOL-Pick Szeged a csúcsrangadón

Ezt olvasta már?

A szegediektől Luka Stepancic, Nik Henigman és Bánhidi Bence sérülés, Bodó Richárd, Bogdan Radivojevic, Joan Canellas, Martin Stranovsky és Rosta Miklós betegség miatt hiányzott. Mivel a felnőtt keret tagjai közül csak kilenc játékos léphetett pályára, az utánpótlásból egészítették ki a csapatot. Juan Carlos Pastor ezen a találkozón tért vissza együttese mellé a koronavírusos megbetegedését követően. A hazaiaknál Nikolaj Markussen, Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda nem játszott.

Rodrigo Coralles védsei és gyors veszprémi gólokkal kezdődött a mérkőzés. A szegediek az első gólját, 3-0-nál Dmitrij Zsitnyikov szerezte, sőt, az év végén a Wisla Plockba távozó orosz átlövő egy újabb hazai gól után, Vuko Borozan kiállítását is kihasználta. Nem találta a ritmust Szeged, sokat is hibáztak- elsősorban védekezésben, így nem csoda, hogy a 9. percben Juan Carlos Pastor időt kért, és hangos szóval teremtette le játékosait.

Az időkérés után Dean Bombac hétméteresből egyre csökkenthette volna a szegedi hátrányt, de csúnyán fölé lőtt-korábban Mario Sostaric már elhibázott egy büntetőt, akkor Coralles hárított. Igyekezett, hajtott a Szeged, de ez csak arra volt elég, hogy a félidő feléig állandósítani tudta a 3 gólos hátrányát, közelebb lépni nem tudott a Veszprémhez. (14. perc: 7-4)

A hazai kapuban Coralles továbbra is olvasta a szegediek játékát, bravúrt bravúrra halmozott, így nem csökkent a különbség. Egészen a 22. percig, amikor Sostaric elkapta a fonalat. Sorozatban szerezett három gólt és a kapuban Mirko Alilovic is védett kétszer, sőt Dean Bombac is betalált, így ismét visszajött egyre a Szeged. Bár Alilovic védései továbbra is megadták a lehetőséget a szegedi egyenlítésre, de Bombac kétszer is hibázott elől, így a hazaiak vezettek a félidőben. (30. perc: 11-10)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Veszprém nyitotta jobban a második játékrészt, és Dejan Manaskov egy és Petar Nenadic két góljával gyorsan négy gól volt az előnyük. A félidő első szegedi gólját Sosotaric lőtte, de erre több mint 6 percet kellett várni. A 40. perc után a Pick átállt 7 a 6 elleni játékra, de a különbség nem csökkent. (45. perc: 21-16)

A rendkívül kevés cserével játszó szegedieknél fogyott a levegő, így egyre több hiba csúszott a játékba, azonban a hiba a hazai oldalon sem volt ritka, így ugyan esélyük lett volna növelni az előnyüket, de ez nem sikerült. A szívósan küzdő Szeged az első félidőhöz hasonlóan elkezdte lopni a távolságot, egészen háromig sikerült feljönniük, akkor azonban Coralles ismét védett egyet és mivel a Omar Yahia a túloldalon betalált, ezzel végleg eldőlt a 2 pont sorsa. (60. perc: 27-23)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A MOL-Pick Szeged tartalékosan is becsületesen küzdött a rangadón, és kisebb különbségű vereséggel zárt, mint decemberben Szegeden, a két csapat alapszakaszbeli első mérkőzésén.

BESZÉDES ADATOK

Stanislav Kasparek 60 percet játszott a mérkőzésen, de Jonas Källman, Matej Gaber, Mario Sostaric, Dean Bombac is 50 perc fölötti játékperccel zárt.

Jegyzőkönyv és edzői nyilatkozatok hamarosan

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában