Svédország is érdeklődik a Szputnyik V vakcina iránt

Ezt olvasta már?

Az Európai Unió több tagállama is aktívan tárgyal Oroszországgal a Szputnyik V koronavírus-elleni védőoltás beszerzésével kapcsolatban. A EU szakemberei hamarosan Oroszországba látogatnak, hogy a helyszínen ellenőrizzék az oltóanyagot és a gyártási körülményeket.

Richard Bergstrom, a svéd nemzeti oltáskoordinátor nemrég a sajtónak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy Svédország nem zárkózik el a Szputnyik V beszerzésétől. Kiemelte, hogy már több tagállam is tárgyal Oroszországgal, a szakemberek pedig május elején látogatnak ki, hogy a helyszínen is ellenőrizzék az oltóanyagot.

Illusztráció.Forrás: MTI/Bús Csaba

Bergstrom kiemelte, hogy Svédország csak abban az esetben vesz Szputnyik V vakcinát, ha azt az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyja. Hozzátette, hogy ehhez mindenképp ellenőrizni kell a gyártási helyszínt, valamint megvizsgálni a klinikai kísérletek eredményeit is.

Bergstrom úgy gondolja, hogy ha minden rendben megy akkor már júniusban vagy júliusban elérhető lehet a Szputnyik V vakcina Svédországban is.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img