Nagy botrány: szerb rendőri vezetők népirtást dicsőítő dalt énekeltek – videó

Ezt olvasta már?

Egy gyermek születését ünnepelték szerb rendőrök Priboj városában, de a mulatozás közben fasiszta dalokat énekeltek a srebrenicai népirtásról. Arról daloltak, hogy a szandzsáki Sjenica lesz az új Srebrenica, Novi Pazar pedig az új Vukovár, vagyis a rendőrök a Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban elkövetett népirtást dicsőítették – írja a Szabad Magyar Szó.

A felvételen magas beosztásban levő rendőrök is szerepelnek. A jelenlevők, akik között ott volt Vidosav Avramović, a szerb-montenegrói regionális határrendőrség vezetője, Marko Žujić, a priboji rendőr-főparancsnokság tisztje, Milojica Bjelović, a határrendőrség parancsnokhelyettese, Marko Klisura nyugalmazott főparancsnok, illetve Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković rendőrök és a priboji rendőrség több munkatársa.

[embedded content]

A történtek felháborodást és félelmet keltettek a bosnyák nemzetiségű lakosság körében.

“Az ilyen cselekedetek senki részéről sem elfogadhatóak, főképp nem, ha rendőrökről van szó. Ha egy nép ellen elkövetett bűntetteket és a bűnösöket éltetik, és a bűntettek megismétlésére buzdítanak, főleg, ha ezt olyanok teszik, akik multietnikus közegben élnek és dolgoznak, akkor az ott élő nép nem tud abban hinni, hogy a rendőrség szavatolni tudja a biztonságát, hanem félni fog” – mondta az esetről Harun Eminagić imám.

A fia születésnapját ünneplő rendőr később a történtek miatt bocsánatot kért a Facebookon mindazoktól, akiket sértett a dal, és azt írta, „nem volt szándékos”. Az imám szerint viszont az elhangzott dalnak sokkal nagyobb a súlya, minthogy azt egy bocsánatkéréssel el lehetne intézni.

Aleksandar Vučić elnök is elítélte az esetet, és kijelentette, az állam nem fogja megengedni, hogy bárki is veszélyeztetve érezze magát. Hozzátette: az illetékes hatóságok foglalkoznak majd a priboji eseményekkel.

Nyitókép: Fehim Demir

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img