Megrendítő számot közöltek a mariupoli halottakról

Ezt olvasta már?

Ukrán tisztviselők szerint a háború kezdete óta 2357 ember halt meg  a megszállt dél-ukrajnai Mariupol kikötővárosban. A 400 ezer lakosú települést napok óta ostromolják az orosz csapatok. Nagyon kevés az élelmiszer, a víz és a gyógyszer a városban.

Az ukrán hatóságok az Azovi-tenger partján fekvő város elleni súlyos légitámadásokról számoltak be. Oroszország azt állítja, hogy csak a katonai célpontokat támadja.

Mariupolt sokan az ukrán ellenállás szimbólumának tekintik. A kelet-ukrajnai Donyec-medence térségében 2014-ben kitört háború kezdete óta a város az oroszbarát szeparatisták többszöri támadását is visszaverte.

Mariupol március 14-énForrás: AFP

A mariupoli polgármester tanácsadója, Petro Andriuscsenko embertelennek nevezte a városban kialakult helyzetet. Nincs élelem, nincs víz, nincs áram, nincs fűtés – mondta. Hozzátette: attól tart, hogy még sok haláleset lesz. Úgy vélekedett, hogy a támadások fokozódó intenzitásával a halálos áldozatok száma elérheti a húszezret is. Az áldozatok számát nem lehet független forrásból ellenőrizni.

Nő halad el egy tüzérségi támadásban megrongálódott épület előtt Mariupolban  március 13-ánForrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy az oroszok már három napja nem engednek be száztonnányi élelmiszert, vizet és gyógyszert Mariupolba.

Orosz lövedék becsapódása egy lakóházba a dél-ukrajnai Mariupolban  március 11-énForrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában