Meghalt egy katonanő röviddel a beoltása uán

Ezt olvasta már?

Meghalt egy ukrán katonanő röviddel azután, hogy megkapta a Covishield koronavírus elleni védőoltást – közölte Facebook-oldalán az ukrán fegyveres erők katonaorvosi egységének parancsnoksága.

A halál oka egyelőre ismeretlen, az orvosszakértői vizsgálatot szerdán tartják.

Az Odessza megyében szolgálatot teljesítő szerződéses katonanő, akit március 21-én oltottak be, kedden a laktanyán kívül összeesett, a helyszínre érkező mentők megpróbálták újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel – jelentette az Interfax Ukrajina hírügynökség.

Ez volt az első haláleset, amióta Ukrajnában március elején megkezdték az oltási kampányt.

A kijevi vezetés februárban kapta meg az első 500 ezer adag, az Indiai Szérum Intézet (SII) által gyártott, az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett, új koronavírus elleni védőoltást.

Az AstraZeneca vakcinájának alkalmazását az elmúlt hetekben rövid időre több ország felfüggesztette, miután felmerült, hogy az oltóanyag vérrögképződési problémákat okozhat. Ezt követően az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is megvizsgálta a vakcinát, és arra jutott, hogy az oltás előnyei messze meghaladják a potenciális kockázatokat, az oltóanyag pedig hatékony és biztonságos.

Hétfőn a gyártó, egy, az Egyesült Államokban elvégzett széles körű teszt eredményére hivatkozva, azt közölte, hogy az AstraZeneca védőoltás nem növeli a vérrögképződés kockázatát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img