Kövér László kétmilliós büntetést szabott ki Vadai Ágnesre

Ezt olvasta már?

A Demokratikus Koalíció képviselője Dömötör Csaba felszólalásába kiabált bele, a házelnök ismét milliós büntetés szabott ki.

Egy havi fizetésének, vagyis 2 058 360 forintnak kell búcsút mondania Vadai Ágnes DK-s képviselőnek, mert belekiabált a Parlamentben Dömötör Csaba felszólalásába. A büntetést Kövér László házelnök szabta ki rá, a Telex szerint a hivatalos indoklásban az áll, hogy „a parlamenti szokásokhoz képest is kirívóan hangos és folyamatos közbeszólásokat tett, amelyek a felszólalást már jelentősen megzavarták”.

A lapnak Vadai azt mondta, az eset akkor történt, amikor Dömötör az “oltásellenességükről” beszélt, erre kiabálta be azt hangosan, hogy hazudik. Ezt követően Kövér felszólította, hogy ne kiabáljon, amire azt felelte, hogy muszáj elmondania az igazságot. A házelnök ezután felszólította, hogy menjen ki, erre a képviselő azt mondta, nem. Vadai szerint ekkor kivezettethette volna a házőrséggel, de ezt nem tette meg.

A képviselő fellebbezni fog a mentelmi bizottságnál, de nem számít rá, hogy ez sikeres lesz.

Az elmúlt hónapokban több ellenzéki képviselőre is milliós büntetést szabott ki Kövér László. Jakab Pétert a krumplis akciója után 4,4 millió forintra, míg Tordai Bencét 8,2 millió forintra vágta meg. Utóbbi azért kapta a rekordbüntetést, mert úgy találta, hogy a telefonjával zavarta Varga Mihály pénzügyminisztert a munkájában.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img