Komoly drágulás jön a húsiparban

Ezt olvasta már?

Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke

a várható árnövekedésről érdekképviselet vezetőjeként nem mondhatott semmit,

ugyanakkor az Indexnek elmondta, hogy a 25-30 százalékos takarmánydrágulás szerinte be fog épülni az önköltségi árakba, mindez pedig komoly árnövekedést jelent majd, mivel a sertések előállítási költségeinek 65-70 százalékát a takarmányár teszi ki.

Egy nagyobb árrobbanásra lehet számítani azért, hogy a gazdák ne adják tovább veszteséggel a sertést – jegyezte meg Éder Tamás, aki azt is hozzátette, hogy  

a bolti polcokon a sertéshúsból készült termékek nem drágultak számottevően,

az infláció mértékét meghaladóan tavaly, de az élő sertés ára ma már nem fedezi a gazdák költségeit.

Az év végén már meg is kezdődött a korrekció, amely fél éven át még folytatódni fog,

EZÉRT PEDIG A BOLTOKBAN IS NŐNEK MAJD AZ ÁRAK 2022 ELSŐ FÉLÉVÉBEN.

Az elnök kitért arra is, hogy az elmúlt éveket a sertéshúságazat kettős vírushatás alatt élte, és 2021 is ilyen év volt, ugyanis ezt az ágazatot nemcsak a Covid-hatás, hanem az afrikai sertéspestis megjelenése is nagyon drasztikusan befolyásolta.  

Címlapkép forrása: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img