A Tesla 300 ezer eurós fizetést is kínál Berlinben, még sincs rá ember

Ezt olvasta már?

Sok a betöltetlen kulcspozíció a berlini Tesla-gyárnál.

Úgy tűnik, a gigantikus fizetések ígérete mellett sincs könnyű dolga a Teslának, hogy betöltsön néhány kulcspozíciót az új gyárában. Erre utal a német Focus magazin cikke, amely szerint még tavalyról származó állasajánlatok is jócskán vannak fent a cég oldalán.

A Berlin melletti Grünheide-ben idén induló üzemegységbe főleg a műszaki vezetői területeken van emberhiány. A termelési vezetői pozícióban például nyolcéves gyakorlattal és „különleges képességekkel” rendelkező munkatársat keresnek 300 ezer eurós – 110 millió forintos – éves fizetéssel. Peter Martins, az Audi korábbi fejlesztési vezetője szerint elvileg nem lehetne probléma egy ilyen pozíció betöltésével Németországban, ugyanis nem nagyon van olyan cég, amely 150 000-200 000 eurónál többet fizetne egy ilyen munkakörben.

© MTI EPA Clemens Bilan

Hasonlóan fontos lenne “akkumulátormodul-gyártási menedzsert ” is találni, amelyre vegyipari vagy autóipari beszállítói területről érkező vezetői pozíciókban lévők csaphatnának le, akár évente 200 000 eurós fizetésért. Ugyancsak hiányzik még a szoftveres csapat egy-két kulcsembere, igaz, a Tesla neve számukra vonzó lehet. Ugyanakkor Stefan Bratzel, az egyik iparági fejvadász cég vezetője szerint minél magasabb pozícióban van valaki, annál hamarabb cserélik le, ami visszatarthat sokakat a jelentkezéstől még egy ilyen presztízsű cég esetében is, mint a Tesla.

A Tesla új, mindössze 12 hónap alatt felépítendő gyárának kapacitása 500 ezer jármű lesz évente, és elsősorban a Model Y fog itt készülni. Az első szakaszban 12 000 munkavállalót alkalmaznak majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában