Utazási korlátozásokkal kapcsolatos információk, utazások lemondása és módosítása

Ezt olvasta már?

A koronavírussal kapcsolatos események eredményeként minden olyan ügyfelünkkel, akit érint utazásának a lemondása vagy módosítása, a lehető legrövidebb időn belül felvesszük a kapcsolatot. Tudjuk, hogy a jelenlegi vírushelyzet sok kérdést vet fel a lefoglalt utazásokkal kapcsolatban, ezért fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az utazásszervezők az utasok biztonságát helyezik előtérbe, figyelembe véve az aktuális korlátozásokat és mérlegelve saját lehetőségeiket.

Leggyakrabban felmerülő kérdések:

1. Közeli indulású utazásom van. Mit kell tennem, ha módosítani szeretném az utazás időpontját, esetleg az úticélt?

 • Az utazásszervező irodák általában lehetővé teszik a módosítást az ügyfelek számára. Nekünk, mint közvetítő irodának, mindig az adott utazásszervező iroda feltételei szerint kell eljárnunk, ezek alapján tudjuk megkeresni az Ön számára legmegfelelőbb utazási ajánlatot.

 • Amennyiben az időpontot szeretné módosítani, kattintson az Űrlap kitöltése gombra a bejegyzés alján, majd válassza a Szeretném módosítani az utazásom időpontját lehetőséget, utazási szakértőink pedig megkeresik Önnek a lehető legjobb ajánlatot.

2. Szeretném, ha az általam befizetett összeg nem veszne el és egy későbbi utazásra felhasználhatnám. Egyelőre nem tudom mikor és hová, de mindenképp szeretnék utazni.

 • Ez egy gyakran felmerülő kérdés utasaink részéről, ezért folyamatosan egyeztettünk az utazásszervezőkkel. A legtöbb szervezőirodával közösen sikerült már optimális megoldást találnunk Bizonyos utazásszervező irodák esetében az Ön által befizetett összeget átvezetjük egy hosszabb érvényességi idővel rendelkező utalványra

  (Ütős előleges foglalás esetén a szerződés szerinti előleg kiegészítése szükséges). Néhány utazásszervező iroda pedig megemeli az utalványának összegét. Az utalvány lehetőség választása esetén egy kölcsönös megállapodás jön létre az utas és a szervezőiroda között.

 • Amennyiben ezt az anyagi veszteség nélküli lehetőséget szeretné igénybe venni és ezzel biztosítani későbbi utazását, kattintson a bejegyzés alatti Űrlap kitöltése gombra, majd válassza ki a Szeretnék utazási utalványt lehetőséget, utazási szakértőink pedig tájékoztatják az adott utazásszervező iroda által biztosított feltételekről.

3. Szeretném átvezetni a befizetett előleget az utalványra. Be kell fizetnem az utazás további részleteit?

 • Az utalvány igénybevételének feltétele a legtöbb esetben az, hogy az utazásszervezővel kötöttszerződés szerint kért előleg befizetése teljesüljön. Ahogy az előző pontban (2. kérdés) is szerepelt, a befizetett összeg utalványra való átvezetése során egy kölcsönös megállapodás jön létre a szerződő felek között. Így amennyiben a teljes, utazásszervező által meghatározott előleg összege befizetésre került, a hátralék befizetését nem kell teljesíteni az utalvány kiállításához. (Ütős előleg termék igénybevétele esetén a következő, 4. pont az irányadó).

4. Ütős előleggel foglaltam, rám is vonatkozik az utalványos lehetőség?

 • Amennyiben lefoglalt utazása van és igénybe vette az Ütős előleg termékünket (az Ütős előleg szerződést a megkötött utazási szerződés 2. oldala tartalmazza), azzal fizetési könnyítést biztosítottunk Önnek. Az utazásszervező iroda részére az Invia.hu Kft. a teljes előleget már megfizette, ezért ezt Önnek is ki kell egészíteni az utazási szerződésben szereplő előleg összegére.

 • Természetesen a teljes befizetett összeg ellenértékében igényelheti utazási utalványát (lásd 2. pont), vagy élhet az utazási szerződés módosításának lehetőségével. (lásd 1. pont).

5. A szerződéstől való elállás és a pénz visszafizetésének lehetősége érdekel.

 • Tekintettel arra, hogy a szerződéstől való visszalépés anyagi veszteséggel is járhat, ezt a lehetőséget nem javasoljuk.

  Utazásszervező partnereink a nyári szezon optimalizálásán dolgoznak, amennyiben most lemondja és később újra szeretne foglalni, elképzelhetőnek tartjuk, hogy már az előfoglalásinál magasabb áron lesznek elérhető ajánlatok, és a választási lehetőségek száma is csökkenhet.

 • A legtöbb szervező iroda az Általános Szerződési Feltételeiben meghatározza, hogy a szerződés felmondása esetén mekkora lemondási költségre tarthat igényt. A jelenlegi rendkívüli helyzetben nem áll módjában a szervezőirodáknak a bánatpénztől eltekinteni és egyedi eseteket elbírálni, hiszen Önök és minden kedves utas az előfoglalási időszakban azért kapta a lényeges árcsökkentést, hogy az utazásszervezők időben leköthessék a megrendelésekhez kapcsolódó szállást, közlekedést. Az utazásszervezőknek a szállásadó vagy légitársasági partnerei sem térítik vissza a korábban általuk kifizetett összegeket, így a bánatpénz ezek (részbeni) fedezésére szolgál. A gyakorlatban ez azt is jelentheti, hogy a befizetett (ütős) előleg nem fedezi a lemondási díj összegét, és az ügyfélnek esetleg még rá kell fizetnie. Azt javasoljuk, hogy éljen a szerződés módosítás vagy az utalvány lehetőségével, ahogy azt a fenti esetekben is említettük.

 • Amennyiben ennek ellenére is szeretné utazását lemondani, kérjük kattintson a bejegyzés végén található Űrlap kitöltése gombra és válassza az Érdekel a lemondás lehetőséget.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img