Idén is elmarad a riói karnevál

Ezt olvasta már?

A koronavírus-fertőzések emelkedő száma miatt idén sem rendezik meg Rio de Janeiróban a hagyományos karneváli utcai felvonulást – jelentette be kedden Eduardo Paes, a város polgármestere.

Eduardo Paes a közösségi médiában élő közvetítésben számolt be a döntésről, amely a karnevál ingyenes utcai parádéján fellépők képviselőivel való tanácskozás után született. Mint mondta, tájékoztatta a parádé fellépőit, hogy  a pandémia miatt elmarad a felvonulás, amelyet már tavaly sem tartottak meg. 

A karnevált február 25. és március 2. között rendezték volna meg, a korábbi tervek szerint több mint 500 ingyenes utcai felvonulást tartottak volna.

Az alábbi fotóra kattintva galéria nyílik a 2020-as karnevál legerotikusabb képeiből!

Kattintson a képre az erotikus fotókért!Forrás: AFP/Carl De Souza

Bár az utcai parádé idén is elmarad, a riói szambaiskolák szokásos versenyét a város Sambódromo karneválstadionjában megrendezik a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartásával. 
A riói karnevál a világ legnagyobb szabadtéri partija, évente több millió látogatót vonz. A fieszta csúcspontja a több mint 60 ezer férőhelyes Sambódromóban zajlik. 
Rio de Janeirón kívül más brazíliai városokban is törölték a karneváli utcai parádékat. Sao Paulóban valószínűleg a Forma-1-es versenypályán rendezik meg a város utcái helyett.
A legutóbbi – 2020-as – karneváli felvonulás hárommillió embert vonzott.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img