A kicsit sem hétköznapi Kína

Ezt olvasta már?

Shanghai Kína betondzsungel felhőkarcolók

Shanghai Kína betondzsungel felhőkarcolók

Kína az a hely, ahol az ország méretéhez és változatosságához híven rendkívül sok a látnivaló. Ennek köszönhetően nem könnyű kiválasztani a megfelelő úticélt, de ha egy shanghai-i körutazás mellett tesszük le a voksunkat, akkor nagyon nem lőhetünk mellé.

A barátságos Shanghai

A város méretéhez híven nem egyszerű eljutni a repülülőtérről a kiválasztott szállodába, de szerencsére a ránk váró transzferrel ez egész könnyűnek bizonyul. A 17 milliós Shanghai elsőre pontosan olyan, mint amilyennek képzeljük: igazi betondzsungel. Zsúfoltsága ellenére azonban rengeteg meglepetést tartogat. Az egyik ilyen a járókelők kedvessége és barátsága. Ha eltévednénk, biztosak lehetünk benne, hogy találunk valakit, aki rövid időn belül a segítségünkre siet.

A város bejárásához érdemes a tömegközlekedést választani, ami kezdetben talán ijesztőnek tűnhet, de valójában meglepően egyszerű a metró használata, mely rendkívül szervezetten működik. További érdekesség, hogy az utasokat egy üvegfal választja el a metrótókocsiktól. Pozitív dolog, hogy angol feliratok segítik a külföldi turistákat a könnyebb tájékozódásban.

A metropoliszban sétálva a felhőkarcolók mellett csodálatos zöld ligeteket lehet találni, ahol az ember nyugodtan kikapcsolódhat. A parkok közepén járva picit olyan érzés foghat el bennünket, mintha nem is egy modern, toronyházakkal telezsúfolt nagyvárosban járnánk. A francia városrész megléte szintén egy olyan különlegesség, mely jól mutatja Shanghai sokszínűségét. A szűk utcákon barangolva, már-már nosztalgikus, európai életérzés fog el bennünket.

[embedded content] 

Kína ősi és modern csodái

Ezzel azonban még nincs vége annak a rengeteg látnivalónak, mely ezt a hatalmas várost jellemzi. Ugyanis itt található Kína legmagasabb épülete, valamint Shanghai leghíresebb bevásárlóutcája a Nanjing Road, melyet vétek lenne kihagyni, különösen a vásárlás szerelmeseinek. Azoknak, akik inkább a történelem és a kultúra alaposabb megismerését tartják szem előtt remek program lehet a régi városrész és a világhírű Yu Garden felfedezése.

[embedded content] 

A körutazás során abszolút kihagyhatatlan program a „Kína velencéjeként” ismertté vált Tongli település, mely a városkát behálózó csatornáiról vált híressé, ahol természetesen csónakázni is lehet. Rendkívüli a hely hangulata, ahol szinte tapinthatóak a régi tradíciók. Ha szerencsénk van, láthatjuk az ottani halászok különös halfogási módszereit, melyhez nem hálókat vagy pecabotot használnak, hanem madarak segítségét veszik igénybe.

 [embedded content]

Ételkülönlegességek az országban

Ha már egyszer Kínában járunk, akkor nem mehetünk úgy haza, hogy ne kóstolnánk meg a helyi specialitásokat.

 [embedded content]

Vannak olyan tészta ételek, melyek kifejezetten ínycsiklandozóak és egészen nemzetközinek hatnak. Ugyanakkor találkozhatunk olyan különlegességekkel is, mint a rántott kígyó, amit egészen egyedi élmény  először megkóstolni. A kígyón kívül kipróbálhatunk egyedi módon elkészített húsételeket is. de a hagyományos kínai fogások mellett ehetünk újragondolt, húsos kürtöskalácsot is, mely magyar szemmel igazi gasztronómiai csodának számít. Különösen furcsának tűnik, hogy a számunkra elvárt sós ízvilág helyett a sajtos húsos péksüteménybe is képesek rengeteg cukrot tenni, ami lássuk be, a mi szájízünknek eléggé szokatlan kaland lehet. Így még ha elsőre talán nem oly csábítóak ezek a keleti fogások, érdemes minél több ételkülönlegességet kipróbálni.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img