Válogatott: Fiolának visszaadhatja az élet azt, amit 2016-ban elvet

Ezt olvasta már?

A magyar labdarúgó-válogatott fantasztikusan zárta az őszt, miután kijutott az Európa-bajnokságra, és feljutott a Nemzetek Ligája A-divíziójába is. Az Izland és Törökország elleni mérkőzéseken pályára lépő hátvéd, Fiola Attila klubja, a Mol Fehérvár honlapjának mesélt az élményeiről, és arról, mi motiválja különösen is az iránt, hogy bekerüljön a jövő nyári kontinensviadalon részt vevő játékoskeretbe.


Hirdetés

Fiola Attilát többször hátráltatták már sérülések, ősszel viszont visszatérhetett a válogatottba, és ott lenne az Eb-n is (Fotó: Szabó Miklós)

„Csodálatos egy hét van mögöttünk. Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy kijutunk az Eb-re, mellette pedig csoportelsők leszünk a Nemzetek Ligájában és feljutunk az A-Ligába, vagyis Európa legjobb 16 csapata közé, akkor, azt hiszem, mindenki csak legyintett volna rá – lelkendezett a molfehervarfc.hu-nak Fiola Attila.

A 32-szeres válogatott hátvéd nem csupán szép emlékeket őriz a legutóbbi Európa-bajnokságról, így számára külön öröm, hogy a csapat ismét kijutott a kontinenstornára.

„2016-ban az élet elvette tőlem azt, hogy az Eb-n minden meccsen pályára lépjek, hiszen az első, osztrákok elleni találkozón megsérült a bokám, így gyakorlatilag nekem akkor ott be is fejeződött az Eb. Óriási motiváció számomra, hogy reális esélyem van arra, hogy jövőre ismét pályára léphessek az Eb-n, azonban tisztában vagyok azzal, hogy ehhez végig nagyon jó, kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanom a Vidiben. Személy szerint már nagyon várom a vb-selejtezők decemberi sorsolását is, kíváncsi vagyok, hogy mely együttesek ellen kell majd megküzdenünk a világbajnokságért.”

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában