NB I: Az MTK hármat rúgott a Puskás Akadémiának – videó | csakfoci.hu

Ezt olvasta már?

Az MTK Budapest kezdte jobban a mérkőzést, a fővárosi kék-fehérek a kezdő sípszó után azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. Többet birtokolták a labdát, fölényben játszottak, és a 4. percben megszerezték a vezetést. Herrera bedobását Mezei továbbította Dimitrovnak, középre adását Gera fejelte kapura, ám Tóth védett – az ismétlést Miovski bombázta a rövid alsóba. Tíz perccel később Dimitrov kínálta meg lövéssel Tóthot, a fiatal hálóőr ismét hárított.

Egy középre tartó fejest még védett Tóth Balázs, Miovski lövését viszont már nem tudta, így a 4. percben vezet az MTK Budapest a Puskás Akadémia otthonában.

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 17., szombat

Noha a félidő feléhez fokozatosan magukhoz tértek a hazaiak – miképpen Vanecek 17 méterről tesztelte Mijatovicot -, mégis az újabb gólt a vendégek szerezték. Herrera beadása után Dimitrov fejelhetett kapura, ezt is csak kiütni tudta Tóth, a kipattanóra kiváló ütemben érkezett Gera, és négy méterről a hálóba továbbított.

A 37. percben a 16 éves Biben Barnabás személyében újoncot avatott Michael Boris, a fiatal középpályás a 18 éves Katát váltotta. Az első félidő utolsó percei pedig leperegtek komolyabb esemény nélkül.

Gyakorlatilag lemásolta első gólját az MTK Budapest, amely 25 perc játék után már két góllal vezetett a Puskás otthonában.

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 17., szombat

A második játékrészt is jobban kezdte az MTK, az 50. percben Mezei 18 méteres lökete ment a kapu mellé. Hét perc múlva már Mijatovic mutatott be hatalmas bravúrt, aki egy jobb oldali beadás után a kapufára tornázta a labdát.

A hajrára fordulva Knezevic és Meissner is szépíthetett volna, azonban a végig remekül védő Mijatovic eszén nem tudtak túljárni, hiszen mindannyiszor bravúrral hárított, megmentve csapatát a góltól. A 80. percben a csereként beálló Prosser pontot tett a mérkőzés végére – Gera indítása után egyedül vezette a kapura a labdát, és 12 méterről a kapu jobb oldalába helyezett.

Az MTK kiüti a Puskás Akadémiát – már a harmadik gól táncol a felcsúti kapuban.

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 17., szombat

NB I, 7. forduló

Puskás Akadémia-MTK Budapest 0-3 (Miovski 4., Gera 26., Prosser 80.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs. (Weslen 67.), Szolnoki, Deutsch, Meissner – Baluta (Knezevic 62.), van Nieff, Plsek (Urblík 62.) – Tamás N. (Mance – a szünetben), Vanecek, Kiss T. (Komáromi – a szünetben)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Nagy Zs. Ferreira, Herrera – Balázs B., Mezei (Barna 87.), Dimitrov (Prosser 67.), Kata (Biben 37.) – Gera (Ikenne-King 87.), Miovski (Bíró 87.)

NB I: A kiütést megúszta a Mezőkövesd Újpesten, de a vereséget nem – videó

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában