Éveken át zajlott a durva válóper: elvette a bíróság az apjától Szilágyi Liliána húgát

Ezt olvasta már?

A családon belüli erőszak a mindennapi közbeszéd részét képezi, az ellene való összefogás önmagában nyomós közérdek. A sportban is akadnak döbbenetes élettörténetek, mint például Szilágyiéké. Liliána beszélt arról, hogy az apja bántotta őket, s az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Válása során megkérdőjelezték, a férfira le­het-e bízni azt, hogy kisebbik lánya gondját viselje. Márpedig ő fiatal sportolókkal dolgozik, komoly kockázattal jár, hogy a Stamina SK úszóinál szakosztályelnök! Hogyan maradhat a posztján, illetve tölthet be bármilyen vezetői szerepet?

(A legfrissebb hírek itt)

Szilágy Liliánaegy hete be-szélt arról, hogy az apja éveken át bántalmazta őt és édes-anyját Fotó: FACEBOOK

Szilágy Liliána egy hete beszélt arról, hogy az apja éveken át bántalmazta őt és az édesanyját /Fotó: Facebook

Ez a történet csak erősíti a kételyeket… A megromlott házasságot az édesanya már előtte kétszer le akarta zárni, s 2016 márciusában jutott el odáig, hogy nem tűr tovább, miután Liliána elköltözött otthonról – előtte az apja fojtogatta.

„Ledobott a földre és elkezdett tiszta erőből fojtogatni, miközben azt üvöltötte, hogy megöllek, te rohadt kis k.rva” – mesélte D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában Liliána.

A válás döbbenetesen zajlott: miután Liliá­na elhagyta az apját, Szilágyi közölte a lányát védő anyával, hogy neki is mennie kell. Egy darabig még a közös lakásban élt, de ekkortól az ingatlanban szinte mindig ott volt egy idegen férfi, felügyelte, figyelte, mit csinál odahaza. Képtelen volt elviselni, hogy a saját házában így kell eltöltenie a napokat, így 2016 júniusában ő is elköltözött. Utána hiába akart visszatérni, a férje kizárta onnan. Kisebbik lánya, Gerda otthon maradt, hátat fordított anyjának.

Kapcsolódó:Megöllek, te rohadt kis k.rva” – üvöltötte Szilágyi Liliána apja, miközben fojtogatta az úszónőt – Megrázó részletek derültek ki – videó

Lapunk úgy tudja, a bíróság megállapítása szerint Szilágyi Zoltán durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg a házasság, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette nejét, később ellehetetlenítette a nő kapcsolattartását Gerdával. A fiatalabbik gyerek nem tudott arról, mi történt 2016 márciusában a családban, az apával töltött három év alatt megtagadta az anyját. A bíróság szerint Gerdának az apja felügyelete alatt önálló programjai sem lehettek, már ez is kétségessé tette, hogy Szilágyi alkalmas volt-e a gyereknevelésre.

Ez is érdekelheti: „Küzdök érted” – Újra megszólalt Szilágyi Liliána: a húgának üzent

A Blikk úgy tudja, a lezárult per másodfokú, 2020-as ítélete azt is kimondta, hogy a döntés jogerőre emelkedését követően az apa három napon belül adja át volt nejének a lányt. Az eljárást addig húzták-halasztották, hogy Gerda nagykorú lett, így a bíróság döntését gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták, 21 hónapon át negligálva az ítéletet. Az ügy kapcsán kerestük Szilágyi Zoltánt, de eddig nem értük el.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img