Elek Gábor: Nem szeretek kikapni, de a célunkat elértük

Ezt olvasta már?

A magyar női kézilabda-válogatott 29-23-ra kikapott az ötkarikás címvédő Oroszországtól a győri olimpiai selejtezőtorna vasárnapi, utolsó fordulójának zárómérkőzésén. 

Az már szombaton eldőlt, hogy a 2. csoportból a házigazda magyar, valamint az orosz csapat jut ki az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára. A magyar női kéziválogatott szövetségi kapitánya, Elek Gábor ennek megfelelően nem is volt szomorú a meccs után.

Elek Gábor nem bánkódott az oroszok elleni vereség miattFotó: Szabó Gábor – Origo

„Méretben, súlyban nagy volt a különbség, így felőröltek minket az oroszok. A lelki többletet ezúttal nem tudtuk hozzátenni, mint az elmúlt két napban. Ez valahol természetes. Éreztem, hogy van sansz a második félidőben, de valahogy nem volt benne a fordítás. Sokat hibáztunk, alárendelt volt a védekezésünk, majd amikor kicsit felpaprikáztuk magunkat, akkor támadásban hibáztunk bele. Nem szeretek veszíteni, de ez a vereség semmit nem jelentett. Mindenesetre az tanulságos, hogy a hitünket tovább kell erősítenünk. A hétvége célja a kijutás volt Tokióba, ezt elértük, nagyon büszke vagyok rá. Az egész magyar kézilabda sikere ez, büszke vagyok rá, hogy a részese lehetek” – mondta a mérkőzést követően Elek Gábor az M4 Sport kamerája előtt. Hozzátette, így, hogy a harmadik kalapba kerültünk, Norvégiát biztosan elkerüljük. 

Tomori Zsuzsanna szerint is a kijutás a legfontosabbFotó: Szabó Gábor – Origo

“Kicsit fásultak voltunk a harmadik meccsre. Tegnap nagy kő esett le a szívünkről, nagyon sok mindent kiadtunk magunkból. Látszódott, hogy mindkét csapat gyakorolt dolgokat, nem ez volt egyik csapatnak sem az élete meccse. A lényeg, hogy nem sérült meg senki. Igazából a tegnapi nap volt a hét lezárása. Nagyon remélem, hogy nyáron ott lehetek majd az olimpián. Egy olimpián mindig lehet meglepetést okozni, ez a csapat szerintem képes erre. Jó úton járunk, látszik, hogy mit szeretnének az edzők. Azért dolgozunk, hogy ezt nyáron sikerre váltsuk” – értékelt az M4 Sport kamerája előtt Tomori Zsuzsanna.

„Nagyon sokat gondolok arra, hogy a németek elleni győztes gól miatt lehettünk itt, most pedig mehetünk Tokióba. Volt időnk a felkészülésre és az összeszokásra, és csapatként tudtunk játszani az olimpiai selejtezőben. Örültem, hogy itt lehetek és a sérülésem után pályára léphettem. Sok segítséget kaptam a két hét alatt, rendesen összeraktak. Nagyon örültem volna, ha a Fradival továbbmegyünk a BL-ben, de ez a siker kicsit feledtette a kudarcot” – mondta az M4 Sport kamerája előtt Háfra Noémi, a Fradi játékosa.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában