Egyszerre hat adag vakcinát adtak be 12 embernek egy budapesti kórházban

Ezt olvasta már?

A túloltás a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben történt.

Koronavírus-járvány

Van-e visszatérés a “normalitáshoz” az oltásoknak köszönhetően? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk újabb járványhullámoktól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Hat adag vakcinát kapott 12 ember a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben az utóbbi napokban – számolt be a 24.hu, az információt az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette. A lap úgy tudja, hogy egy szakdolgozó tévedésből nem hígította fel az oltóanyagot, ez vezetett a túladagoláshoz.

Az oltópontok a vakcinákat ampullákban kapják meg, bizonyos vakcinál ampulláiban pedig több ember beoltásához elegendő oltóanyag található – a Pfizer által fejlesztettében például hat adag található. Ezt az előírásoknak megfelelően hígítani kell, csak azt követően szabad felhasználni. A minisztérium a 24.hu-nak azt írta, hogy

a történtek hátterében emberi mulasztás áll, az intézmény pedig a szükséges lépéseket megtette.

Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem közölték.

A tárca a lap kérdésére közölte, hogy megítélésük szerint – ami az érintettek kétnapos utánkövetésén alapul – az általános oltási reakción kívül egészségkárosodás gyanúja nem vetődött fel. Azt is hozzátették, hogy a túloltottak állapotát a továbbiakban is figyelemmel kísérik.

- Advertisement -spot_img

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img