Oroszország lefoglalja a külföldi tulajdonban lévő repülőket

Ezt olvasta már?

Vlagyimir Putyin hétfőn elnöki rendeletben adott felhatalmazást az orosz légitársaságoknak arra, hogy lefoglalhassák a külföldi repülőgépeket, amiket ezt követően a belföldi kinálat kiszolgálására használhatnak, számolt be róla a Fox News.

Az orosz elnök által aláírt rendelet lehetővé teszi, hogy az orosz légitársaságok lefoglalják azon külföldi vállalatok lízingelt repülőgépeit, akik a szankciók hatására, vagy önszántukból elhagyták Oroszországot.

A rendelet azt követően született, hogy az Egyesült Államok bejelentette: felfüggesztik minden olyan repülőgép működését, amely orosz tulajdonban van. Erre, és a világ közel minden országa által bejelentett orosz légtérzárra válaszul Oroszország 36 ország repülőgépeit tiltotta ki légteréből, köztük az Európai Unió összes országáét.

Az orosz Aeroflot légitársaságot majdnem minden országból kitiltottákForrás: Sputnik via AFP/Alexey Malgavko

A Fox News kiemeli, hogy a hétfőn aláírt rendeletnek elenyésző hatásai lehetnek, mivel a szankciók miatt az oroszok gyakorlatilag nem tudják karbantartani a gépeiket, ha pedig meghibásodnak, nem fognak tudni új alkatrészeket beszerezni.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában