Megszületett II. Erzsébet királynő tizedik dédunokája

Ezt olvasta már?

Vasárnap megszületett a brit uralkodó, II. Erzsébet tizedik dédunokája: Lucas Philip Tindall a 22. a trónöröklési sorban.

A Buckingham palota szerdán bejelentette, hogy 3742 gramm súllyal vasárnap megszületett II. Erzsébet brit királynő tizedik dédunokája. 

Az újszülött, Lucas Philip Tindall, Zara Tindall és férje, Mike Tindall harmadik gyereke. 

A Philip névvel a házaspár a dédnagypapának, Fülöp edinburghi hercegnek kívánt kedveskedni, de így hívják Mike Tindall édesapját is.

Mike Tindall szerdán közzétett podcastjában elmondta: a kisfiú olyan gyorsan érkezett, hogy nem jutottak el a kórházig, így otthonukban, a fürdőszobában jött a világra.

Mike Tindall és Zara PhillipsForrás: AFP/Ben Stansall

II. Erzsébet királynőt másfél hónap alatt a második dédunokával örvendeztették meg: február 9-én született meg Eugénia hercegnő első gyereke, August Philip Hawke Brooksbank.

Eugénia a királynő harmadik gyerekének, András yorki hercegnek a másodszülött leánya, és gyermeke a 11. a brit trónutódlási sorban.

Zara és Mike Tindall újszülött kisfia messze lemarad mögötte: Lucas Philip jelenleg a 22. a trónöröklési sorrendben. Zara Tindall is szerepel a hivatalos brit trónutódlási sorban, a 17. helyen, nem valószínű azonban, hogy valaha is az ő vagy három gyereke valamelyikének fejére kerülne a korona.

A 39 éves kismama a brit királyi család legmagasabb rangú polgári tagja. Jóllehet a királynő egyenesági leszármazottja – édesanyja Anna hercegnő, az uralkodó egyetlen leánya -, Zarának azonban nincs semmilyen királyi titulusa, és ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt.

Kilenc éve házasodott össze polgári származású férjével. A 42 éves Mike Tindall 2003-ban a világbajnok angol rögbiválogatott tagja volt.

A házaspár hivatalos megszólítása Mr. és Mrs. Tindall, két kislányuk, Mia és Lena egyaránt Miss Tindall.
Zara Tindall – férjéhez hasonlóan – sokkal inkább ismert kiemelkedő sportteljesítményéről, semmint a brit királyi családhoz fűződő kapcsolatairól. Zara – aki esküvője óta is gyakran leánykori nevén, Zara Phillipsként szerepel nyilvános eseményeken – világbajnok díjugrató, aki a 2012-es nyári londoni olimpiai játékokon csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéni aranyat nyert.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img