Megállíthatatlanul terjed a járvány Latin-Amerikában

Ezt olvasta már?

“Veszélyesen” terjed a koronavírus Brazília-szerte – figyelmeztetett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója, Carissa Etienne, felszólítva minden brazilt, hogy hozzon megelőző intézkedéseket a terjedés megakadályozására. “Sajnos, a rettenetes brazíliai helyzet a szomszédos országokat is érinti” – emelte ki Etienne, a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) igazgatója sajtótájékoztatóján.

Emelkedik a fertőzöttek száma a venezuelai Bolívar és Amazonas államokban, valamint Peru és Bolívia Brazíliával határos régióiban, ahogyan Chilében, Paraguayban és Uruguayban is – tette hozzá.

Paraguayban az intenzív osztályok ágyainak többsége megtelt. Uruguayban több mint 1000 napi új fertőzöttet jelentettek több alkalommal is az elmúlt hetekben, ami az ország méretéhez képest aggasztó szám.

Közép-Amerikában Panamában csökkent az új fertőzöttek száma, de Guatemalában a kórházba kerülők számának növekedése miatt leterheltek az intenzív osztályok.
Érkeznek oltóanyagok, de több hónapot kell várni, hogy a térség lakóinak többségét beoltsák – közölte Etienne.

A járvány megfékezésére lezárták a Rio de Janeiró-i Ipanema tengerparti strandon 2021. március 20-án.Forrás: MTI/EPA-EFE/Andre Coelho

A WHO és a GAVI Vakcinaszövetség vezetésével a vakcinák méltányos elosztására létrehozott COVAX program keretében 2 161 800 adag védőoltást szállítottak eddig a térségbe, ebből több mint egymilliót az előző hét végén Brazíliába.

A PAHO várakozása szerint a hétvégén több mint 100 ezer vakcina érkezik Salvadorba, Belizébe és Suriname-ba, további 1,2 millió adagot már beszereztek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img