Libanoni származású Kennedy-özvegy lett a bécsi nagykövet

Ezt olvasta már?

Joe Biden elnök tavaly júliusban jelölte nagykövetnek az özvegyet, és a szenátus ezt októberben hagyta jóvá. Victoria Kennedy újonc a diplomáciában. Neves ügyvéd volt, férjének 2009-es haláláig politikai tanácsadója, majd részt vett Barack Obama elnökválasztási kampányában.

Bécsben a repülőgépből kilépve újságíróknak nyilatkozva méltatta Ausztriát, mint “különleges helyet”, mivel például 60 évvel ezelőtt Bécsben volt John F. Kennedy amerikai elnök és Nyikita Hruscsov szovjet vezető történelmi jelentőségű találkozója.

Közvetlenül nagykövetté jelölése után Victoria Kennedy azt mondta:

“meg kell becsülni Ausztria azon képességét, hogy közelíteni tudja egymáshoz különböző államok álláspontját.”

Sebastian Kurz akkori osztrák kancellár nagy megtiszteltetésnek nevezte jelölését a posztra.

Az új nagykövet jövő szerdán adja át megbízólevelét Alexander Van der Bellen osztrák elnöknek.

A 67 éves Victoria Kennedy nagyszülei libanoni maronita keresztény bevándorlók voltak, és Louisianában telepedtek le. Edward Kennedy (John F. Kennedy elnök fiatalabbik öccse) a második férje volt 1992-től, az első férjétől, Grier C. Raclintól két gyermeke van.

December közepén Biden egy másik Kennedyt is nagykövetnek jelölt: a meggyilkolt elnök lányát, Caroline Kennedyt canberrai nagykövetnek. Az ő jelölését még nem hagyta jóvá a szenátus. Caroline Kennedy az Obama-kormányzat idején Japánban akkreditált nagykövet volt.

Nyitókép: Paul Morigi/Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img