Koronavírusos a svéd királyi pár

Ezt olvasta már?

Elkapta az új típusú koronavírust XVI. Károly Gusztáv svéd király és felesége, Szilvia királyné – tudatta kedden a svéd királyi udvar.

“A király és a királyné, akik  az oltás mindkét adagját és az emlékeztető oltást is megkapták, enyhe tüneteket mutatnak, és a körülményekhez képest jól vannak” – közölte a stockholmi udvar.

A palota tájékoztatása szerint a 75 éves XVI. Károly Gusztáv és a 78 éves Szilvia királyné karanténba vonul, és folyamatban van azoknak a felkutatása, akikkel kapcsolatba kerültek.

XVI. Károly Gusztáv, a Bernadotte-dinasztia tagja 1973 óta Svédország királya.  1976-ban házasodott össze a német és brazil származású Silvia Sommerlath-tal. Három gyermekük van. A legidősebb a 44 éves Viktória trónörökös, a középső a 42 éves Károly Fülöp herceg, a legfiatalabb pedig a 39 esztendős Magdolna hercegnő, aki amerikai férjével az Egysült Államokban él.

Svédországban az omikron variáns terjedése miatt rekordszámú új esetet jelentettek. A kedden közzétett, december 30-i adatok szerint a napi új fertőzöttek száma 11 507.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img