Kobe Bryant halála: teljesen összezavarodott a helikopterpilóta

Ezt olvasta már?

Robert Sumwalt azt mondta, hogy az adott helyzetre érvényes repülési szabályok (VFR) szerint tilos lett volna berepülnie a felhők közé, ennek ellenére így cselekedett.

Az NTSB szerint a szerencsétlenség lehetséges oka az volt, hogy a pilóta az időjárási viszonyok ellenére úgy döntött: folytatja a repülést, ami miatt zavar lépett fel nála a térbeli tájékozódásban, és elvesztette az irányítást.

A New York Times azt írta, az NTSB megállapításai szerint a pilóta, Ara Zobayan a rossz látási viszonyok közé érkezve a tilalom ellenére úgy döntött, a felhőkön keresztül azok fölé kerül. Ám annyira megzavarodott a tájékozódási pontok híján, hogy amikor a légiirányítókkal azt közölte, emelkedik, valójában balra fordult és gyorsan ereszkedett – így csapódott végül a hegyoldalnak a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasasnál.

A baleset 2020. január 26-án történt, a tragédiának nem volt túlélője.

A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja. A profi kosárlabdázástól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profiligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon.

Nyitókép: Mark J. Terrill

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img