Kigyulladt több tucat tartálykocsi, lángba borult egy határátkelő az afgán-iráni határon

Ezt olvasta már?

Lángba borult egy határátkelő az afgán-iráni határon, mert kigyulladt több tucat, üzemanyagot szállító tartálykocsi – közölték szombaton helyi illetékesek.

200-300, gázolajat és benzint szállító kamion várakozott, és csak néhányat sikerült megmenteni, a többségük oda lett – nyilatkozta Junusz Kazi Zada, a helyi kereskedelmi kamara illetékese. Hozzátette: olyan iszonyatos a hőség a helyszínen, hogy egy kilométerre sem lehet megközelíteni.  

A videofelvételről készült képen füst száll fel több kigyulladt tartálykocsiból az Iszlám Kala-i határátkelőnél Afganisztánban 2021. február 13-ánForrás: MTI/AP/-

Junusz Kazi Zada elmondta azt is, hogy iráni tűzoltók is segítenek megfékezni a lángokat, és légi támogatást is kértek, a többi között az Afganisztánban állomásozó NATO-csapatoktól is.

Kazi Zada 50 millió dollárra becsülte a keletkezett kárt.

Herát tartomány kormányzóságának szóvivője arról számolt be, hogy nem tudni mi okozta a tüzet, amely a vámhivatal egyik irodájában keletkezett. A helyi mentők vezetőjének elmondása szerint 17 embert kellett kórházba vinni, többeket súlyos égési sérülésekkel.

A videofelvételről készült képen füst száll fel több kigyulladt tartálykocsiból az Iszlám Kala-i határátkelőnél Afganisztánban 2021. február 13-ánForrás: MTI/AP/-

A Reuters hírügynökség jelentése szerint hatvan ember sérült meg a balesetben.Vahíd Katali, Herát kormányzója tudatta, hogy a tűz az elektromos hálózatban is kárt tett, ami miatt a tartományi székhely nagyrészén nincs áram.
Az érintett Iszlám Kala-i átkelő Afganisztán egyik legforgalmasabb közúti határátkelőhelye.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában