Hogyan következett 1968 terrorjából a pedofília terjesztése?

Ezt olvasta már?

Miután kiderült, hogy a legfontosabb francia politikatudományi intézet, a Sciences-Po vezetője, a baloldali tudós, 1968 egyik jelképe, a 70 éves Olivier Duhamel éveken át rendszeresen megerőszakolta 14 éves nevelt fiát, Franciaországban egyre többet beszélnek 1968 szabadosságának és a pedofíliának az összefüggéséről. (Szó szerint zárójelben jegyezzük meg: az 1968-as diákmozgalmakhoz szintén kapcsolódó Elisabeth Guigou volt szocialista miniszterről kiderült, hogy Duhamel legközelebbi családi barátja. Ez annyiból érdekes, hogy éppen Guigou vezette a vérfertőzéseket vizsgáló bizottságot. Le kellett mondania.) Ennek apropóján írt Luc Ferry, 1968 egyik első, és valóban nagy hatású bírálója, Chirac egykori minisztere, a konzervatív filozófus egy kétségtelenül felkavaró cikket a Le Figaróban. Ebből kiderül: a baloldali szellemi terror, ami 1968 után a pedofíliát is támogatta, hogy próbált a partvonalon kívülre szorítani egy nagy francia filozófust, pusztán azért, mert mást gondolt, mint ő. Például nem gondolta, hogy helyes lenne kisfiúkat és kislányokat megrontani.

“Elfelejtettük, hogy „1968 szelleme” kedvező volt a pederasztia számára, s hogy „1968 szelleme” áldását adta René Schérer és Guy Hocquenghem tébolyára, amelyet 1976-ban a Co-ire című könyvükben is publikáltak.” Így kezdi megdöbbentő írását Luc Ferry, majd később részletezi is, kikről is beszél.

(Bocsássuk előre: René Schérer 99 éves, azaz ma is élő francia filozófus, aki a hetvenes években élettársával, Guy Hocquenghemmel egyik vezetője volt az FHAR nevű mozgalomnak, magyarra nagyjából így lehetne fordítani: Forradalmi Akció Homoszexuális Frontja. Co-ire nevű írásukkal a pedofíliát védik. A nyolcvanas években kis híján börtönbe került az úgynevezett Coral-botrány miatt. Idősebb férfiakat vádoltak, hogy kisfiúkat erőszakoltak meg. Végül Schérer perelte be az ügyet feltáró vádlóit.) 

“Egyértelmű, hogy a régi ’68-asok most megpróbálják ’68 májusának szellemét tisztára mosni azoktól a vérfertőző és pedofil képzetektől, amellyel az elmúlt hetek közéleti hírei is sajnos tele vannak.

Luc Ferry francia filozófus, aki Jacques Chirac második elnöksége idején oktatási miniszter is voltForrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

Csakhogy a történelmi igazság arra kötelez minket, hogy felidézzük: a boldog “68-as május bűvkörében és a kor kulturális baloldalát leginkább képviselő filozófusok áldásávala pedofília akkoriban nemesi rangra emelkedett, amelyre Platón kora óta nem volt példa.

Amikor az 1970-es években a Libération és a Le Monde hasábjain megjelentek a pederasztiát dicsőítő petíciók, s amelyeket olyan kiváló elmék írtak alá, mint Foucault, Sartre, Beauvoir, Deleuze, Barthes vagy Chatelet, bárki, aki úgy döntött (volna), hogy nem írja alá a kiáltványt, azzal nézett szembe, hogy akár még ki is zárják az „igazi értelmiségiek”, azaz a baloldali értelmiségiek klubjából: a Castro-pártiak, maoisták, Trockij-pártiak, de legalábbis a kommunisták köréből.

Elfelejtettük, hogy „1968 szelleme” kedvező volt a pederasztia számára, s hogy „1968 szelleme” áldását adta René Schérer és Guy Hocquenghem tébolyára, amelyet 1976-ban a Co-ire című könyvükben is publikáltak. (Co-ire latinul: „együtt menni”, s ha ezt az igét a francia nyelvre vonatkoztatjuk és a francia ragozás szabályai szerint ragozzuk, akkor egyes szám harmadik személyben „coit”, közösülést is jelenthet). A könyvet meztelen gyermekek fotóival illusztrálták, amelyekkel a gyermekek „elrablását” (családi, szülői körből kiemelését) proponálták és dicsőítették, mondván: egyetlen gyermek sem a szülők tulajdona (utalás Marx gondolataira), minden felnőttnek joga, sőt kötelessége a gyerekeket kiemelni a szülők kezei közül, hogy felébreszthessék bennük a szexualitást, amelyet a burzsoázia elrejt előlük.

Schérer a műben kifejtette, hogy a burzsoá nevelés homályos és perverz, s ennek a burzsoá perverzitásnak a lényege, hogy az nem enged teret a pederasztiának.

Schérer – aki a Vincennes-i Egyetem egyik alapítója, s természetesen Deleuze, Châtelet, Lyotard, Foucault, Badiou és társai pártfogoltja, de a lista korántsem teljes, mert „68 szelleme” jóval több hangos szószólóval bírt – elmagyarázta, hogy az oktatási intézményekben hatályos burzsoá nevelési elvek hogyan süllyednek el a „perverzitásba”, ami abból áll, hogy nem ad teret a pederasztia legminimálisabb formájának sem. Mi azt állítjuk – írja – hogy az oktatási/nevelési rendszer torzult, perverz, de nem azért, mert az iskola falai között szexuális kapcsolatban állnak a tanárok és a diákok, hanem azért, mert a rendszer tagadja és kizárja az ilyen jellegű kapcsolatokat.Igen, jól olvasták: a perverzió abban áll, hogy a pederasztia tilos mind az oktatásban, mind a családban is!

Olivier Duhamel, politológus, volt szocialista európai parlamenti képviselő, aki éveken át erőszakolta 14 éves nevelt fiátForrás: AFP/Stephane De Sakutin

Ellenezni fogjuk, hogy a pedofília mindenhol jelen legyen, és igazunk lesz, mert ezenkívül nem ismerek semmilyen más ideológiát, amely ilyen hatékonyan terjed.

Bizarr, hogy ma úgy tűnik nekünk, hogy abban a korban és közegben így gondolkodtak, s hogy sokáig az volt elítélendő, ha valaki a pedofíliát bírálta, s nem az, ha azt támogatta. Ezek a kiváló professzorok belevetették magukat Freud elméletébe a gyerekkori szexualitásról, majd azt az abszurd következtetést vonták le, hogy a felnőttek dolga a gyerekekben a szexualitást felébreszteni. Vagy még azt is, hogy a felnőtteknek „tilos bármit is tiltani”, vagy bármi miatt zavartatni magukat.

Elmagyarázták nekem, hogy semmit nem értettem meg az egészből, s hogy vakon és értetlenül sétáltam el a csodálatos emancipációs mozgalom mellett, amelyet Castro, Mao és Trockij is inspiráltak.

Daniel Cohn-Bendit, a „vörös Daniként” is ismert, korábban pedofilbotrányba is keveredett ’68-as lázadó és balliberális politikusForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

Napjainkban a petíció utolsó aláírói elismerik, hogy az egész nagy butaság volt. Ám legyen. De amikor 1985-ben Alain Renaut-val publikáltuk a „68 Szellemét”, amelyben bíráltuk ennek a tébolyult bűnre hívásnak a filozófiai alapjait, éppen ők voltak azok, vagy a hozzájuk közel állók, akik minket az elsők között támadtak. Majdnem egy éven át nem tarthattam előadást konferencián, de még az Ulm utcai École normale-ban sem (felsőoktatási intézmény Párizsban), ahol pedig egy, a német idealizmust elemző kutatóközpont vezetésével voltam megbízva. Miért? Mert Foucault tanítványai vártak ránk, de nem bocsánatkéréssel, hanem baseballütőkkel!”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img