Belehalt a Covid-19 szövődményeibe egy 37 éves, egészséges bölcsődei dolgozó

Ezt olvasta már?

Az elhunytat az önkormányzat saját halottjának tekinti.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 szövődményeibe halt bele egy 37 éves nő, aki a Nógrád megyei Szécsényben bölcsődei kisgyermeknevelőként dolgozott – számolt be az RTL Klub Híradója.

Az elhunyt szülei jelenleg karanténban vannak. Az édesapja azt mondta, lánya sokáig jól viselte a betegséget, ám a hétvégén hirtelen, rohamos gyorsasággal kezdett romlani az állapota. Az otthonukhoz két mentőautó is érkezett, a mentők emelt szintű beavatkozás után stabil állapotban, de életveszélyes légzési elégtelenséggel vitték a területileg illetékes sürgősségi osztályra. A kórházban azonban feladta a küzdelmet a szervezete.

A Híradó úgy tudja, hogy a nőnek nem volt semmilyen krónikus betegsége.

Szécsény alpolgármestere azt mondta, az elhunytat az önkormányzat a saját halottjának tekinti. Csukáné Szerémy Andrea egyúttal arra kérte a döntéshozókat, hogy határozzanak a pedagógusok mielőbbi beoltásáról.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában