Az 5 legkellemetlenebb konfliktus a királyi család női tagja között | Cosmopolitan.hu

Ezt olvasta már?

II. Erzsébet királynő és Diana hercegnő

A ’80-as évek elején még a királynő volt az egyik legboldogabb, amiért olyan szuper menyasszonyt találtak elsőszülött gyermekének, Károly hercegnek, mint Diana hercegnő. Az esküvő idején csupán 20 éves lány azonban nem tudta, mire vállalkozik, ahogyan a királyi család tagjai sem sejtették, milyen kivételes személyiség. Vilmos és Harry születésének idején Erzsébet királynő és Diana még amolyan anya-lánya kapcsolatban álltak, ám ez sajnos hamar megromlott. A szívek királynője sokkal szenvedélyesebb, hevesebb, érzelmesebb nő volt, mint az anyósa, aki egész életében visszafojtotta az érzéseit és ezt várta a rokonaitól is. A feszültség köztük akkor várt tarthatatlanná, amikor Diana hercegnő nyilvánosan szegte meg a szabályokat: például nem volt hajlandó kesztyűt viselni kézfogáskor vagy AIDS-ben szenvedő betegeket ölelgetett. Az uralkodó ezeket nem nézte jó szemmel, gyakori konfliktusok forrása volt a Dianával  ellenkező ideológiájuk miatt. Végül Erzsébet belátta, hogy Dianának nem valók a királyi család poros hagyományai, így beleegyezett, hogy Károly és Diana elváljanak. Ezután beköszönhetett volna a boldogság és a béke, ám Lady Di tragikusan fiatalon, egy autóbalesetben elhunyt.

Konfliktus a királynő és Diana közöttFotó: Getty Images/ Terry Fincher

II. Erzsébet királynő és Katalin hercegné

Amikor Harry herceg és Meghan Markle összejöttek, nem mindenki örült a hírnek a királyi családból. Az indulatok azonban csak az eljegyzés bejelentése után kezdtek igazán forrni. Erzsébet királynő nagyon nem szerette volna, ha rasszistának gondolják a családot, ezért mindent megtett annak érdekében, hogy Meghan úgy érezze, szívesen fogadják: már ebben az évben meghívta őt és édesanyját, Doria Raglandot a családi karácsonyi ünnepségre Baltimore-ba. Csakhogy ez Katalinnak állítólag nagyon rosszul esett, miután annak idején ő és az édesanyja nagyon nem részesültek hasonló bánásmódban. Sőt, Katalinnak és Vilmosnak az ünnepek azóta is kész fejtörést okoznak, miután minden évben dönteniük kell a Middleton-család és a királyi família között. Katalin amúgy végül elmondta a királynőnek, mennyire megsértette, ő pedig igyekezett elmagyarázni, miért döntött így. Azóta elvileg szent a béke és kimondottan szeretik egymást!

Konfliktus a királynő és Katalin közöttFotó: Getty Images/Steve Taylor

Katalin hercegné és Meghan Markle

Katalin hercegné a kezdetekkor mindent megtett, hogy jó viszonyt alakítson ki  Meghannel, ám ez végül nem igazán jött össze. Első alkalommal Meghan és Harry esküvője előtt kerültek összetűzésbe, amikor Charlotte hercegnőnek a koszorúslány ruhácskát kellett próbálnia. Akkor arról írtak a brit lapok, úgy összevesztek, hogy Katalin sírt, később azonban a hírhedt Oprah-interjúban Meghan azt mondta, ő volt az, akinek potyogtak a könnyei a hercegné miatt. Hozzátette, Katalin bocsánatot kért tőle, azóta a kapcsolatuk semleges. Egyébként Vilmos hercegnek is meggyűlt a baja Meggel: ő a mai napig úgy gondolja, ő szakította el a családtól öccsét, Harryt.

Konfliktus Meghan és Katalin közöttFotó: Getty Images/Karwai Tan

Anna hercegnő és Diana hercegnő

A királynő egyetlen lánya, Anna hercegnő már a kezdetekkor sem igazán csípte Diana hercegnőt, akiben csak egy, a királyi családba beházasodó csitrit látott. A személyiségük is teljesen más volt, Anna egy örök győztes, egy igazi sportember, míg Diana számára az volt a fontos, hogy ő és a körülötte lévők jól érezzék magukat, öröm és boldogság vegye körül. „Nem szeretem, ahogy Diana a kötelességeihez áll, ahogy a médiát és a kamerákat önmaga népszerűsítésére használja” – mondta akkoriban Anna hercegnő, ám ezt Lady Di nem hagyta szó nélkül. „Egyszerűen nem kedvelem őt. Valószínűleg csodásan végzi a jótékonysági munkát a Save the Childrennél, de ezt én is meg tudom tenni!” – vágott vissza a szívek királynője. Sajnos a békülésükre soha nem került sor, Károly és Diana válása után többé nem találkoztak.

Konfliktus Anna és Diana hercegnők közöttFotó: Getty Images/Anwar Hussein

Kamilla hercegné és Katalin hercegné

Katalin hercegné és Vilmos herceg első gyermeke, György 2013-ban született, majd jött 2015-ben Charlotte, 2018-ban pedig Lajos. A nagyszülők persze azóta is kapkodnak értük, a lehető legtöbb időt szeretnék velük tölteni. Ez azonban okozott az elmúlt években néhány kellemetlen konfliktust. Katalin – érthető módon – minden gyerekneveléssel kapcsolatos dologgal az édesanyját, Carole Middletont keresi fel, Kamilla szinte eszébe sem jut. Bár Kamilla csak mostohanagymama, aki Diana hercegnő helyébe lépett, de attól még ő is nagyon szereti a kicsiket, így rosszul esett neki a dolog, ráadásul ebben egyetértett vele a nagypapa, Károly herceg is. Katalin persze próbálta megbékíteni őket és a lehető legigazságosabban megosztani a gyerkőcök idejét a nagyszülő-párok között. Mostanra elvileg már mindannyian szuperül belejöttek!

Konfliktus Katalin és Kamilla közöttFotó: Getty Images/Bryn Lennon

Olvass még a királyi család nőtagjairól:

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img