Hétfőtől a Volánbusz is felfüggeszti az első ajtós felszállást

Ezt olvasta már?

A járvány kezdete óta 690 ezer maszkot osztott ki a társaság a munkavállalók között.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és az autóbuszvezetők védelmében a Volánbusz március 29-től, hétfőtől valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől – közölte a társaság csütörtökön.

Mint írták, a kordonozást követően a pénztáraknál, jegykiadó automatáknál, vagy a “közlekedési mobiljegy” alkalmazással és társalkalmazásaival lehet jegyet vagy bérletet vásárolni. Újdonságként a MÁV-Start pénztáraiban március 29-től első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni.

A Volánbusz közölte azt is, hogy a fertőzés elleni védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítőszert használtak fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból csaknem 68 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból már 690 ezernél is többet osztott ki munkatársainak a társaság.

Hozzátették, hogy az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát, valamint már 125 ózongenerátor gondoskodik a teljes autóbusz-állomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek fertőtlenítéséről.

A BKV március 11-én jelentette be, hogy a sofőrök védelmében lezárják a buszok és trolik elejét Budapesten. A vállalatnál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) már korábban követelte, hogy szüntessék meg az első ajtós felszállást a fővárosi tömegközlekedési eszközökön.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img