2300 lóerős új elektromos hiperautót terveznek Németországban

Ezt olvasta már?

Az alig 1,5 tonnás villanyautó az ígéretek szerint 450 km/h-val is képes száguldani.

Az Elektron Innovativról elsőként tavaly hallhattunk, amikor is a német cég bejelentette, hogy egy 1341 lóerős villanyautóval, az Elektron One-nal kíván megjelenni a piacon. Erre azóta sem került sor, most viszont máris itt a cég következő modellje, vagyis egyelőre inkább csak ígérete, az Elektron Quasar:

© Elektron

Az újdonság négy villanymotorja nem kevesebb mint 2300 lóerős teljesítményt szabadít rá a kerekekre, ami igen izgalmasan hangzik, főleg az alig 1,5 tonnás tömeg ismeretében.

© Elektron

A hiperautó 1,65 másodperc alatt tudja le a 0-100-as gyorsulást, a végsebességét pedig elektronika korlátozza 450 km/h-ra.

© Elektron

Az Elektron Quasar első példányait az ígéretek szerint 2023-ban vehetik át a megrendelők. A 99 példányban gyártandó kocsi ára 2,2 millió euró (790 millió forint). A 330 ezer eurós (118 millió forint) Elektron One-ról sem feledkezik meg a gyártó, ez a gyengébb modell a jelenlegi tervek szerint a Quasar után 8 hónappal kerül majd forgalomba.

© Elektron

A németországi központú Elektron Innovativot a mérnöki tanulmányait az Egyesült Királyságban végzett török Armağan Arabul alapította. A fejlesztési munkálatokban többek közt a török Imecar munkatársai is részt vesznek, a kocsikat pedig a tervek szerint Olaszországban fogják gyártani. Az Elektron Innovativ a Formula E-ben 2022-ben debütáló olasz–török Scuderia E csapatban is komoly érdekeltségekkel rendelkezik.

Elektron One

© Elektron Innovativ

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img