Úgy néz ki ez a ház, mintha kiütötték volna az oldalát – képek

Ezt olvasta már?

Rendhagyó formájával mindenkit meghökkent az az épület, amelyet hamarosan átadnak Amszterdamban. Messziről ugyanis úgy néz ki, mintha lerombolták volna a falát.

A Valley-nak, azaz Völgynek elkeresztelt épületet a holland MVRDV tervezőiroda álmodta meg, és Amszterdam üzleti negyedében, Zuidasban építik fel. A 75 ezer négyzetméteres épület három tornyot foglal magában, amelyből a legmagasabb 100 méter. A külső borítása visszatükrözi a környezetét, belül azonban tagolt formák és matt felületek keltik azt a képzetet, mintha lerombolták volna a falát. Az itt kialakított teraszokon később sok növényt helyeznek majd el.

A 2022-ben átadandó épületben, amelyet az Edge Technologies fejleszt, 200 apartman kap helyet, valamit hét szintnyi iroda, több üzlet és kulturális létesítmény, illetve három szintnyi mélygarázs. A negyedik és ötödik emeleten lesz a „központi völgyterület”, ahová a gyalogosok egy boltokkal és kertekkel szegélyezett sétányon juthatnak el. A legmagasabb toronyban kap majd helyet a kétszintes Sky Bar, ahonnan remek panoráma nyílik majd Amszterdamra.

Ha az alábbi képre kattint, megnézheti, hogy néz ki most az épület, illetve látványterveket is láthat róla!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MVRDV/Marcel Steinbach

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában