Elleptek a macskák egy kolumbiai temetőt – képek

Ezt olvasta már?

Különös temetője van egy kolumbiai kisvárosnak: a sírok között rengeteg macska él. A helyiek csak találgatják az okát, de sokan hisznek egy legendában.

A Kolumbia északi részén lévő Santa Cruz de Mompox kedvelt turistacélpont, hiszen történelmi központját az UNESCO 1995-ben a világörökség részévé nyilvánította. Sokan úgy vélik, ez a hely ihlette Gabriel García Márquez Száz év magány című regényének képzeletbeli, Macondo nevű városát (és itt forgatták az Egy előre bejelentett gyilkosság és a Szerelem a kolera idején című regényeinek filmváltozatát is). Nemcsak a lenyűgöző épületeiért érdemes azonban csak felkeresni az aranyművességéről is ismert várost: a temetőjében ugyanis népes macskakolónia él.

Néhányan azzal magyarázzák a jelenséget, hogy az állatok csak napfürdőzni járnak ide, mások szerint sok itt a zsákmányállatuk, és vannak, akik szerint a kedves turisták vonzzák őket ide. Többen azonban inkább egy legendában hisznek.

Amikor a polgármester fia 2001-ben meghalt, a temetése után egy nappal egy fekete macska jelent meg a sírján. A fiúnak a macska volt a beceneve, de a család tagjaira már 1923 óta ráragasztották ezt a nevet. A hiedelem szerint a macskák az ő sírját őrzik.

Az alábbi képre kattintva galériát nézhet a macskás temetőről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Luis Acosta

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában