A mostani halálozási szám duplájával számolhat Amerika az év végére

Ezt olvasta már?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

 „A legrosszabb még csak most jön. Nem hiszem, hogy ez meglepő, bár azért van egy ilyen tendencia, hogy sokan azt hiszik, hogy a járványnak vége” – fogalmazott Christopher Murray, az intézet vezetője.

Jelenleg már 186 800 koronavírus-fertőzött hunyt el az Egyesült Államokban, az egyetem most azzal számol, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv szerint több mint duplájára, 410 ezer főre nő a halálozási szám 2021. január 1-ig, viszont ha az államok tovább lazítanak, 620 ezer lehet a halálozási szám. Optimista forgatókönyv esetén, ami azzal számol, hogy mindenki betartja az egészségügyi előírásokat, 288 ezer főre nő a halálozási szám az év végéig.

„Egy halálos december lehetőségével nézünk szembe, különösen Európában, Közép-Ázsiában és az Egyesült Államokban. De a tudomány egyértelmű és a bizonyíték vitathatatlan: a maszkviselés, a távolságtartás és az összejövetelek korlátozása kulcsfontosságú a vírus átadásának megóvása érdekében” – fogalmazott a professzor.

Murray hozzátette: télen még óvatosabbnak kell lennünk, mert a koronavírus ebben az évszakban még könnyebben terjed.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img