Koronavírus: megérkezett a vasárnap reggeli magyar adat, megint rekordközeli a halottak száma

Ezt olvasta már?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma az utóbbi napok hivatalos közlése szerint 4-5 ezer között stagnál, a járvány terjedése valamelyest mérséklődhetett, amiben akár már a múlt héten bevezetett, és előtte pár nappal belengetett járványügyi intézkedések is szerepet játszhatnak. Ugyanakkor az új fertőzöttek száma még mindig nagyon magas, az ellátórendszer nagy terhelés alatt működik, a kormány szerdán mérlegeli, hogy elegendőek-e az eddig meghozott járványügyi intézkedések. 22 173 tesztet végeztek el az elmúlt 24 órában, melyből majdnem minden ötödik pozitív lett. 

Az elhunytak száma tegnap új csúcsra futott azzal, hogy 121 honfitársunkat veszítettük el, ma pedig ehhez közeli csúcsról, 111 elhunytról jelentett a hivatalos koronavírus-portál. 

A kórházban ápoltak száma az elmúlt 24 órában 80-nal csökkent, ebben valószínűleg az is szerepet játszik, hogy 111 fő elhunyt, így ők – ha kórházi ápolást is kaptak megelőzően – biztosan kikerült ebből a statisztikából. A lélegeztetőgépen lévők száma ugyanakkor új csúcsra emelkedett, egy nap alatt 19-cel többen kerültek lélegeztetőre. 

További részletek hamarosan.

A címlapkép forrása: MTI/Kiss Gábor.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában