Egészséges étkezéssel a koronavírus ellen

Ezt olvasta már?

Már nem kell kötelezően maszkot hordani a kültéren Romániában

A korábbi szabályozásoktól eltérően ugyanakkor a betegségen átesetteket már nem tekintik védetteknek, tehát nem sorolják a beoltottakkal, vagy negatív tesztet felmutatókkal azonos kategóriába -...

Megoldódik egy ókori krimi: a 26-os számú csontváz története

A Vezúv a Nápolyi-öbölhöz közel található szunnyadó tűzhányó volt. Legalábbis ezt hitték róla a környéken élt ókoriak, ám 79-ben minden előjel nélkül kitört. A...

A koronavírus és a korlátozások által legkevésbé sújtott európai országnak is évekbe telik a helyreállás

Finnország Európán belül azon ritka országok kis táborába tartozik, amelyek sikeresen kezelték a járványt. A finn modell lényege ötvözte a kontinens többi országában az...

Tudta ön, hogy fák valójában nincsenek?

Ez nem a „nincsen kanál” pillanat a Mátrixból, hanem az evolúciós konvergencia, ami sokkal durvább. Csontváry Kosztka Tivadar: Magányos cédrusFotó:...

Sokan gondolhatják, hogy a helyes táplálkozás fontosságáról túl sokat beszélnek, és emögött inkább gazdasági célok rejlenek, ám a koronavírus-járvány az egészséges étkezés fontosságát is kiemelte.

A jelenlegi helyzetben még fontosabbá vált az egészségünk megőrzése, amelyért a legtöbbet úgy tehetünk, ha tudatosan törekszünk az olyan tápanyagok bevitelére, amelyek erősítik az immunrendszerünket. 

Kitchen of Health (7)

Fotó: Kitchen of Health

A gyomorsav egyik fő funkciója az lenne, hogy vírusokat és baktériumokat öljön, ezért a gyomunkat meg kell erősíteni – tudtuk meg Bocsi Viki táplálkozási tanácsadótól, aki kiemeli, hogy igyekezzünk elengedni a stresszt és a félelmeinket, mert az gyengíti az immunrendszert.

A szakértő szerint ezenkívül kerülni kell a péksüteményt, mert az emésztő funkciókat károsítja, viszont fogyasszunk minél több csontlevest, belsőségeket, halakat, illetve kollagén típusú fehérjéket, így például puhatestűeket és porcogókat, valamint gyökérzöldségeket, keresztesvirágzatúakat és fermentált zöldségeket, mert ezek mind jót tesznek a testünkkel és az egészségi állapotunkkal.

Bocsi Viki a gluténtól is óv, így a tehéntej, a túró, a szója, a babfélék, valamint gyenge gyomorműködés esetén a tojásfehérje és az étolaj fogyasztását sem ajánlja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Kiszivárgott egy belsős levél – Kórházbezárások jönnek Magyarországon?

A levélben konkrétan azt kéri a tárcavezető, hogy a tagozati elnökök tegyenek javaslatot arra vonatkozóan, hogy az adott szakmában hány fekvő- és járóbeteg intézményre...

Mindent vitt az egyik új tortareceptünk – ezeket szerettétek múlt héten

Tele rosttal, káliummal, kálciummal, magnéziummal és teljes értékű fehérjével Megúszós sütik Klasszikus tészta,...

7 nap 7 süti: könnyű, joghurtos sütik a hét minden napjára

Cukormentes Nem kell sokat hozzáfűzni Ezután már gyerekjáték lesz bármilyen húspogácsa! ...

7 nap 7 recept: variációk spenótra és rukkolára

Cukormentes Nem kell sokat hozzáfűzni Ezután már gyerekjáték lesz bármilyen húspogácsa! ...

Kicsoda Sandwich grófja? – megjelent a Street Kitchen újságírójának legújabb könyve

Langalló, kenyérlángos, vagy hívd, ahogy akarod! Húst hússal Frankó töltelék, perfekt sült csirke,...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -