Már most szépülj a tavaszi-nyári esküvőre!

Ezt olvasta már?

AZ ARC HAMVASSÁ FIATALÍTÁSA
Ráncok, jóindulatú bőrelváltozások, elszíneződések, hegek, öregségi foltok… Ezek nem a középkorú hölgyek, az örömanyák problémái?
–A harmincévesek is felkeresnek bennünket a különböző, arcon is jelentkező elváltozások megszüntetése érdekében, a napfény, a szolárium ugyanis roncsolja a bőrt – mondja a doktornő. – A változás nem egyik pillanatról a másikra következik be, ez egy folyamat, amit, ha időben észlelünk, megállítható, lassítható korszerű lézeres kezelésekkel, és jóval később kell plasztikai sebészhez fordulni.
A lézeres kezelések kiválóak karácsonyi ajándéknak is, hiszen ezeknek most van szezonja.
–Igen, azért van szezonja, mert ezek fényérzékeny kezelések, vagyis nyáron nem ajánlatos végeztetni. Azt szoktuk mondani, hogy a legoptimálisabb, ha a hölgyek bőre visszafakul az eredeti, legvilágosabb bőrszínükre. Tehát a kezelést megelőző időszakban, minimum egy hónappal előtte szoláriumozni sem szabad.
Mi a „legvilágosabb” bőrszínünk?
–Még télen is ki van téve az arcunk az erős napfénynek, és nem is a síelésre, hanem elég csak egy téli kirándulásra gondolni. A bikini alatti rész, a hónalj tájéka, a csukló belső fele jó iránymutató ilyenkor. A közkedvelt, fájdalom-mentes photorejuvenáció, vagyis a hámlasztás nélküli, a bőr felsőbb rétegeinek eltávolítása nélküli bőrfiatalító eljárás csakis abban az esetben végezhető, ha elérte a vendég a legvilágosabb bőrszínét.
Mi ennek az eljárásnak a lényege és mit nyerhetünk vele?
–A bőr belső szerkezetének megújulását serkenti, a finom ráncok eltüntethetők vele, és gyönyörű, friss, üde arcbőrt eredményez. A nevében is benne van, megújítja, rejuvenizálja a bőrt. A kezelés hatására a kollagén újra építi önmagát, majd az új kollagén betölti a réseket a ráncokban és a repedésekben. A photorejuvenáció hatására a bőr vízmegkötő képessége lényegesen növekszik, látványosan feszesebb, fiatalosabb, hamvasabb lesz. Emellett eltűnnek a bőr színelváltozásai, halványulnak az öregségi foltok, pigment foltok, homogén, szép, tónusos arcot kapunk. Még az értágulatok is megszüntethetők vele, melyek harmincéves kor elején járóknál is egyre gyakoribbak az orr vonalán. A mikropixeles széndioxidos kezelés a másik, amit ilyenkor ajánlunk, bőrgyógyász szakemberek segítenek eldönteni, kinek melyik eljárás hozza el személyre szabottan a legjobb eredményt.
Az utóbbi az eljárásnak mi a működési elve?
–A mikropixeles bőrmegújítás során a lézer négyzetcentiméterenként 50-150 mikroszkopikus méretű pixelekben, pontocskákban éri a bőrt. Ezekben a mikropixelekben kialakuló, szinte láthatatlan lézeres sebek a megmaradt ép bőrből kiindulva gyorsan megújítják a bőrt. A lézer hőhatása összehúzza a bőr alatti kötőszövetet, sőt fokozza az elasztikus és kollagén rostok termelődését is, így a bőr alatti kötőszöveti réteg rugalmasabbá válik, elindul a bőr megújulási folyamata. A kezelés eredményeként feszesebb, simább és üdébb bőrfelszínt kapunk.
Kell bőrpirosodással számolni a beavatkozások utáni hetekben?
–Ezek a módszerek nem járnak mély hámlasztással, a bőrön a kezelés után csupán enyhe, átmeneti kipirosodás látszik, nem feltűnő. A legrosszabb esetben egy hét alatt az is elmúlik, csak a rugalmas, szép, hamvas bőr marad látványos.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában