Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Ezt olvasta már?

Más bűncselekmények viszont visszaestek a korlátozásnak köszönhetően.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Növekedett az autófeltörések száma tavaly év végén, a kijárási tilalom hatálya alatt – írja a Napi.hu a rendőrség statisztikája, illetve az Autóőrszem nevű applikáció számai alapján.

A kijárási tilalom november 11. óta érvényes este 8 és reggel 5 óra között. Ennek az is a hatása, hogy a üres utcákon, ahol nincsenek kamerák, kevesebb kockázattal jár az autók feltörése.

A statisztika szerint több, jellemzően városi térségben az utolsó időszakban történt a bűncselekmények jelentős része. Igaz, ebben a karácsonyi szezon hatása is benne van, ami szintén aktivizálja a tolvajokat.

Az Autóőrszem nevű alkalmazásban rendszám alapján lehet üzenni a jármű tulajdonosának, ha valami gyanúsat tapasztal az arrajáró; az aktivitás itt is emelkedett a kijárási tilalom idején.

Más bűnügyek, amelyeket többnyire közterületen követnek el, viszont csökkenő tendenciát mutatnak: kevesebb lett a lopás, a személy elleni erőszak és a lakásbetörés is. Az autólopások is visszaestek, valószínűleg azért, mert kockázatos este 8 után autózni.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában