Nem lassít a járvány Ukrajnában

Ezt olvasta már?

A testület adatai szerint szombaton 2107 új esettel 135 894-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 35 újabb halálos áldozattal 2 846-ra emelkedett, miközben eddig 62 227-en gyógyultak meg, közülük előző nap kevesebb mint hatszázan. Jelenleg 70 821 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel Ukrajnában, számuk csaknem 1500-zal nőtt egy nap alatt.

A járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2836-ot, egy nappal korábban jegyezték fel, a legtöbb elhunytat, 54-et pedig szerdán.

Területi megosztásban a legtöbb új beteget, 240-et – továbbá hat halálos áldozatot – az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből jelentették, a második legtöbbet, 188-at pedig a legfertőzöttebb régióból, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből. Utóbbiban az igazolt fertőzöttek száma 15 695-re, az elhunytaké két újabb esettel 442-re nőtt.

Kijevben eddig összesen 15 032 beteget azonosítottak, a halálos áldozatok száma pedig elérte a 240-et. Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az igazolt fertőzöttek száma 8049, az elhunytaké kettővel 271-re nőtt, miközben eddig 3530-an győzték le a kórt. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy rádióinterjúban kijelentette, hogy Ukrajna külföldi partnerei megértéssel vették tudomásul az ország határainak újbóli lezárását a külföldiek előtt. Az ukrán kormány augusztus végén hozta meg ezt a döntést, egyelőre egy hónapos határidőre azaz, szeptember 28-ig van érvényben a beutazási tilalom. A tárcavezető kiemelte, hogy továbbra is biztosítják a rokonok közti kapcsolattartást, ezen felül az üzleti tevékenység elősegítésére is készek kivételeket tenni.

Közben azonban vasárnap a Jevropejszka Pravda hírportál arról adott hírt, hogy Németországból, Kanadából és az Egyesült Államokból érkezett külföldiek rekedtek a lvivi (lembergi) repülőtéren, akiket a határőrök nem akarnak beengedni az országba. Valamennyien ukrán állampolgárok gyermekei.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Nemes János

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img