Megint rekordot döntött az új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ezt olvasta már?

Egyre súlyosabb a járványhelyzet Ukrajnában. Hétfőtől újabb korlátozások lépnek életbe a legfertőzöttebb régiókban.

Változatlanul gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, péntekre megint megdöntötte a korábbi csúcsot az egy nap alatt regisztrált új betegek száma, amely már meghaladta a 2700-at, velük együtt az azonosított fertőzötteké pedig átlépte a 130 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

Ukrajnában az elmúlt napon 2723 új esettel 130 951-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, a halottaké 51 újabb áldozattal 2761-re emelkedett, miközben eddig 60 613-an gyógyultak meg, közülük előző nap 937-en.

Jelenleg 67 577 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1735-tel nőtt egy nap alatt. A mostanit megelőzően kedden jegyezték fel a járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2495-öt, szerdán pedig a legtöbb halottat, 54-et.

Előző nap a legtöbb új beteget, 371-et a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből, a második legtöbbet, 319-et pedig az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből. Utóbbiban az azonosított fertőzöttek száma 14 477-re, a halottaké nyolc újabb áldozattal 230-ra nőtt.

Az ország legfertőzöttebb régiójában, a nyugati félben lévő Lviv megyében az igazolt fertőzöttek száma 196 új esettel már elérte a 15 312-őt, a halottaké pedig 11 újabb áldozattal 434-re emelkedett.

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az azonosított betegek száma 7888, a halottaké egy újabb esettel 268-ra emelkedett, miközben eddig 3436-an győzték le a betegséget.

Egy épületet fertőtlenítenek Vinnicjában szeptember 1-jénForrás: NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko/NurPhoto/Maxym Marusenko

Az ukrán kormányzat válságstábja közben felújította a települések és régiók színes zónákba sorolását a helyei járványhelyzet alapján, az új korlátozások hétfőtől lépnek életbe. A legsúlyosabb, azaz vörös zónába sorolta a kormány egyebek mellett a nyugati országrészben Ivano-Frankivszk, Ternopil és Csernyivci városokat. Kárpátalján narancs besorolást kapott Ungvár, Munkács és Csap, valamint több járás. A főváros, Kijev egyenlőre sárga besorolású.

A vörös besorolású településeken, illetve régiókban a kormány szünetelteti a tanítást az iskolákban, továbbá leállítja a közösségi közlekedést. A narancsszínű régiókban korlátozzák az étkeztető és a szórakoztató létesítmények működését az éjszakai órákban, továbbá szigorúbban határozzák meg azoknak a számát, akik nyilvános rendezvényeken zárt térben egyszerre egy helyen tartózkodhatnak.

A sárga zónába sorolt helyeken még csak az idősotthonok látogatását korlátozzák. Országosan kötelező viszont mindenhol továbbra is a maszkviselés és a kellő távolságtartás, valamint a kézfertőtlenítő szerek használata.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img