Bölény támadott meg egy turistát egy lengyel természetvédelmi területen

Ezt olvasta már?

Egy hím bölény keresésére indultak hétfőn a kelet-lengyelországi Bialowieza természetvédelmi terület munkatársai, miután az állat megtámadott egy turistát.

Tomasz Krupa helyi rendőrfőnök szerint a 61 éves férfi épp egy kora reggeli sétát tett a Bialowieza-erdőben, amikor az állat megtámadta. A férfit kórházba kellett szállítani.

A Bialowieza Nemzeti Park vezetője, Michal Krzysiak elmondta, hogy az esetet követően egyetlen nagy méretű bölény, feltehetőleg egy hím példány nyomait azonosította a helyszínen.

Krzysiak szerint a turista és az állat találkozása az alacsony bozótosban szerencsétlen baleset lehetett és mivel kettejük közül ő volt a nagyobb, a bölény rátámadt a férfira.A park vezetője szerint a bölényeknek, amelyek Európa legnagyobb testű emlősei és szigorú védelmet élveznek, épp most van a párzási időszakuk, ami kifejezetten izgatottá és agresszívvé teszi az állatokat.

Krzysiak szerint a mostani eset ritkaságnak számít, a bölények általában kerülik az embereket. A park munkatársai azért keresik az állatot, hogy megnézzék, milyen állapotban van és megakadályozzák a hasonló esetek bekövetkezését.

A Bialowieza természetvédelmi terület és környéke mintegy 770 bölénynek ad otthont. Lengyelország területén csaknem 1800, világszerte 7 ezer példányuk él.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img