A bejrúti mentőcsapat közölte, már nem érkeznek életjelek a romok alól

Ezt olvasta már?

Már nem érkeznek életjelek Bejrútban a romok alól – adta hírül szombaton az a chilei mentőcsapat, amely életjeleket vélt felfedezni csütörtökön, egy hónappal a hatalmas robbanás után.

Egy chilei mentőkutyás csapat Bejrútban a felszínen műszerekkel olyan jeleket fogott, amelyek szívverést és légzést sejtettek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt a romok alatt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk.

Az akciót péntek reggel már félszázan folytatták, ám csak lassan haladtak a feltárással, mert nem használhattak nehéz munkagépeket az omlásveszély miatt. 

Szombatra az épület romjainak 95 százalékát így is sikerült átkutatni, ám senkit sem találtak. Szombaton közölték, hogy az életre utaló jeleket már nem érzékelik.

Fernando Lermanta, a chilei önkéntes mentőcsapat vezetője azonban leszögezte, hogy folytatják a kutatást akkor is, ha csak egyetlen százaléknyi a remény.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt 190-en haltak meg és mintegy hatezren megsérültek Bejrútban.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img