Téli esküvő

Ezt olvasta már?

Téli esküvő

Ne ijedj meg a zimankótól, ha most készülsz esküvőre! A programok java nyilván nem a szabadban zajlik majd, de annyi minden kárpótolhat cserébe…

Igyekszünk számba venni a téli esküvő áldásait és hátrányait egyaránt, hogy alaposan fontolóra vehesd a lehetőségeket. Kétségtelen, hogy a tavasz és a nyár sokkal inkább esküvői szezonnak számít, de nézhetjük úgy is a dolgot, hogy éppen ez a buli a zúzmarás esküvőben. Nem kell például attól tartanod, hogy a nyaralások miatt a vendégeid jelentős hányada kimarad az ünneplésetekből, de ami még ennél is fontosabb: a szolgáltatók sincsenek úgy elhavazva, mint nyáron (csak esetleg szó szerint lesznek havasak), ám kedvezményre szinte biztosan számíthattok. Összességében a szervezésre is kevesebb időt kell fordítanotok, pontosan azért, mert versengeni fognak a kegyeitekért a legjobbak, akiket nyári esküvő esetén egy évvel korábban meg kell környékezni – legyen szó helyszínről, esküvőszervezőről, fotósról vagy videósról.

Az esküvők és lakodalmak döntő többsége egyébként nyáron is zárt térben zajlik, vagy legalábbis alternatívaként mindenki gondoskodik fedett helyről hirtelen jött zápor esetére. Akkor miért ne lehetne télen is minden ugyanolyan tökéletes? Na jó, lássuk be, hogy a szabadtéri fotózás terén eléggé sarokba vagyunk szorítva, ha most mindenáron reklámot akarunk csinálni a téli házasságkötésnek, de minden más ugyanúgy megvalósítható, mint nyáron. Ugyanott áll télen is a házasságkötő terem, és igen, van benne fűtés. (A templomban esetenként már kevésbé, de úgysem sokan szeretik a rétestészta módjára elnyújtott szertartásokat… a papnak alkalmat adunk arra, hogy rövidre fogja a prédikációt.)

Ha lehetünk annyira szemtelenek, hogy az alkatukkal elégedetlenkedőkhöz is szóljunk: itt a lehetőség, hogy – az évszakra hivatkozva – melegebben felöltözz, és teljesen jogtisztán mellőzheted azokat a modelleket, amelyek többet engednek láttatni, mint amennyit szeretnél. Nem tartod előnyösnek a vállpántos vagy pánt nélküli ruhát? Most akár hosszú ujjú, vagy akár több felsőrészből álló elegáns darabok között válogathatsz, nem beszélve a számtalan kiegészítőről. Nem lesz meleged a hosszú kesztyűben, és ha bunda- vagy csizmarajongó vagy, akkor igazán ez a te esküvői szezonod, hagyomány ide vagy oda!

Óvva intünk attól, hogy túlságosan a karácsonyi ünnepek közelében tűzzétek ki a dátumot, ezt megindokolni szükségtelen: mindenki elfoglalt, pénztárca üres, sokan el is utaznak, mindenütt nagy a felfordulás, és egyáltalán – a karácsony az karácsony. Ezzel szemben mindenkit megörvendeztet majd a jó hír, hogy egy szomorkás téli szombat estén veletek ünnepelhet, végre kimozdulva otthonról.

Romantikus alkatoknak különösen ajánlott télen házasodni. Gondolj csak bele, milyen melegséget varázsolhatsz ilyenkor a dekorációval, gyertyákkal, mécsesekkel, ötletes apróságokkal, melyek azonban véletlenül se hajazzanak a karácsonyra, ez szóljon inkább rólatok. Ha szerencsétek van, és kint gyönyörűen havazik, akkor bent is öltöztethetsz mindent hófehérbe, de ha épp megtörni szeretnéd a hideget, akkor a piros is jó választás.

Nyugodtan bevethetők ilyenkor a nehezebb ételek, senki nem lesz étvágytalan, mint az egy forró nyári napon bizony megeshet. Beszerezhettek különleges teákat, illatos forralt bort, és egy téli estéhez a mézeskalács köszönőajándék is sokkal jobban illik, mint a nyárihoz.

Ami pedig a nászutat illeti: a télből irány a nyárba! Persze ha szorosabbra kell fogni a nadrágszíjat, és nem engedhettek meg magatoknak távoli egzotikus utat, akkor a hófödte hegyekben is remekül el lehet tölteni néhány összebújós napot…

KM

Kapcsolódó cikkek

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img