Egy retrofenevad a 847 lóerős Aston Martin Victor

Ezt olvasta már?

Az angol márka épített egy parádés megjelenésű kézi váltós sportkocsit a 70-es évek stílusában.

Az Aston Martin Q-részlege mutatott be egy különleges alkotást, ami a gyártó egy másik ritkaságára az One-77-re épül, azonban a megjelenését a hetvenes években gyártott V8 Vantage ihlette.

© Aston Martin

© Aston Martin

© Aston Martin

A kocsit az One-77 atmoszférikus, 7,3 literes V12-es motorja hajtja, de a 760 lóerős teljesítményen és 750 Nm nyomatékon még fejlesztettek, ennek révén most 847 lóerőt és 821 Nm nyomatékot tud. A hajtási egység része a Graziano 6 fokozatú kézi sebességváltója, ezzel a modell a legerősebb Aston Martin, amely kézi sebességváltóval van felszerelve.

A hatalmas teljesítmény miatt a váltószerkezet külön hűtést kapott, valamint versenykörnyezetben használt kuplungszerkezetet. A fékrendszere hatdugattyús karbon kerámia, amelyek elől 380 milliméteres tárcsákra fognak rá.

© Aston Martin

© Aston Martin

© Aston Martin

© Aston Martin

© Aston Martin

© Aston Martin

A kocsi felfüggesztése ugyan az, mint a csak pályára szánt Aston Martin Vulcané, hatféle beállítási lehetőséggel, hogy a Victor jobban megfeleljen közúti közlekedési feltételeknek is. A karosszéria gyakorlatilag szénszálból készült Pentland Green színben fényezve, míg a belső tér Forest Green színben, a luxus autóbelsőket készítő Bridge of Weir cég kárpitjával van bélelve, némi kasmírral.

Nincs kétség afelől, hogy a jármű árcéduláján csillagászati összeg szerepel majd, de a jelenlegi egyik legnagyobb V12-es motor és egy kézi sebességváltó párosításása miatt, valmint az 1:1-es kiadás okán minden bizonnyal így is nagy harc lesz a kocsiért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img